Elismerés

2020.03.14. 20:00

Hajdu Mariann az év újságírója

Ebben az évben is szerkesztőségünk munkatársai döntöttek arról, ki kapja a díjat.

Hegyi Erika

Hajdu Mariann, az Észak-Magyarország szerkesztője, újságírója lett idén az Év újságírója. Az elismerést lapunk pénteki, sajtónapi ünnepségén vehette át Uri Mariann főszerkesztőtől, aki elmondta, az Év újságírója cím odaítélésről, mint minden évben, a kollégák döntöttek. Első körben a szerkesztők tettek javaslatot az elismerés odaítélésére. A javaslatot három főre szűkítették, majd a szerkesztőség minden tagja leadta voksát a három jelölt valamelyikére. A legtöbb szavazatot Hajdu Mariann kapta, így 2020-ben ő lett az év újságírója.

Szerkeszt és ír

Uri Mariann a díj átadása előtt elmondta: mindhárom jelölt kolléga kiváló munkát végez, így bármelyikük megérdemelné az elismerést, de minden évben csak egyvalaki kaphatja meg a díjat.

Hozzátette: Hajdu Mariann 2005 óta dolgozik az Észak-Magyarországnál. Kiválóan végzi szerkesztői munkáját, és emellett a nagy figyelmet és szakértelmet igénylő munka mellett nagyszerű cikkeket is ír.

– Marianntól nagyon sok segítséget kapok a munkámhoz, mindig számíthatok rá. Ez évben is méltó helyre kerül az elismerés, de szerintem nincs, aki ezt másképpen gondolná – fogalmazott a főszerkesztő.

Hajdu Mariann, miután átvette a díjat, megköszönte a kollégák döntését.

Hivatásnak tartja

– Nincs annál nagyobb megtiszteltetés, mint amikor a közvetlen munkatársak ismerik el a munkámat. Számomra az újságírás hivatás, a munkámat még izgalmasabbá teszi, hogy szerkeszthetek és írhatok is. Legjobban a kulturális jellegű témák és a várospolitika érdekel. Örülök, hogy egy ilyen remek szerkesztőségben dolgozhatok kiváló kollégákkal, nagyon jó légkörben. Az Észak-Magyarországnál igazi csapatmunka folyik – tette hozzá Hajdu Mariann, aki 2013-ban nyerte el először az Észak-Magyarország Év újságírója díját, 2012-ben a miskolci önkormányzat adományozta neki ezt az elismerést.

(A borítóképen: Uri Mariann (balról) és Hajdu Mariann | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!