Egészségügy

2020.02.04. 16:30

Látogatási tilalom a megyei kórházban

Az influenzajárvány miatt a miskolci, a szikszói és a mezőkövesdi tagintézményekben nem lehet látogatni a betegeket.

Tajthy Ákos

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A szaporodó influenzaszerű megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendeltek el mától a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban és tagintézményeiben – erről közleményben adott tájékoztatás kedden délután Balázs Mária, az egészségügyi intézmény szóvivője.

A közlemény szerint az országos influenzajárvány-helyzet és az influenzaszerű megbetegedések megyei halmozódása miatt – megelőző intézkedésként – lép életbe látogatási tilalom, mely a megyei központi kórház mellett Miskolcon a Semmelweis, a Szent Ferenc és a Diósgyőri Kórházban, valamint a szikszói kórházban és a mezőkövesdi rehabilitációs központban is érvényes. Lapunk információi szerint a Kazincbarcikai Kórházban és a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban egyelőre nem rendelték el látogatási tilalmat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, országosan a múlt héten lépte át a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!