bántalmazás

2019.12.21. 13:00

Buszsofőrt és jegyellenőrt is bántalmaztak

A sofőr támadóját már el is ítélte a Miskolci Törvényszék.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Két napon belül buszsofőrt és jegyellenőrt is bántalmaztak Miskolcon. A Miskolci Járásbíróság december 18-i ítélete szerint az ittas utas és élettársa december 15-én az egyik városi autóbuszon hangosan veszekedett egymással, zavarva ezzel az utazókat.

A sofőr többször rájuk szólt, eredménytelenül, így a következő megállónál úgy döntött, leszállásra szólítja fel őket, amelynek nem tettek eleget. A sofőr a középső ajtóig kísérte a 30 éves tiszalúci férfit, aki le is lépett a buszról, majd visszafordult, és a sofőr vállát megragadva lerántotta őt a járműről. A vádlott a busz szélvédőjére is ráütött.

A törvényszéken a vádlott nem tett vallomást, de megbánta tettét. A Miskolci Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott tudomásul vette a bíróság döntését, míg az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

December 16-án az egyik villamoson pedig egy jegy nélkül utazó nő a felszólítás ellenére nem akart leszállni, és bántalmazta a jegyellenőrt. A járőrök elfogták, majd előállították a 45 éves nőt a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!