Jegesmedvék

2019.12.02. 14:00

A harmadik harmad döntött

A Tipsport Liga 27. fordulója keretében idegenben szerepelt a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Ismét küzdelmes találkozót vívott a két gárda

Forrás: ÉM

A vendégek közül Dudás és Beauvillier játékra jelentkezett, Beach, Magosi és Ritó azonban továbbra is hiányzott.

Lamper kezdte

Az első harmad a nagy hajtáson és a helyzeteken kívül gólt nem, viszont kiállítást bőven hozott. A hazaiak közül Sille, a vendégek táborából pedig Harrison és Beauvillier kapott két-két percet, az elhárítók azonban mindkét oldalon kiválóan teljesítettek. A 17. percben emberelőnyből szereztek vezetést a hazaiak Lamper révén (1–0). A szakaszt Petrinec büntetése zárta.

A középső húsz perc elején egyenlítettek a vendégek: 23.31-nél Vas átadását Dudás távolról zúdította a kapuba (1–1) és tette nyílttá a találkozót. A 26. percben csapatfegyelmit kaptak a hazaiak, a fórból azonban nem tudtak tőkét kovácsolni a diósgyőriek. Fokozódott a küzdelem és ebben nagyon jól tartotta magát a piros-fehér alakulat. A sorokat gyakran cserélte Marcel Rodman, ezzel igyekezett tompítani a szlovákok fizikai fölényét. A második szünet előtt először négyen, majd hárman maradtak az otthoniak, akik így, igaz rövid időre, de csak ennyien kezdték a záró felvonást, mely után 31–17-es számot mutatott a lőlap.

Sille eldöntötte

Az utolsó részt a lehető legjobban kezdték a miskolciak, aki a 42. percben Ross révén ugyancsak hátvédgólt ütöttek (1–2). Ezután pillanatok alatt nagy fordulat történt. Vojtkó kiállítását Hickmott torolta meg (2–2), majd Dudás büntetéséből Southorn szerzett vezetést (3–2). Záporoztak a kisbüntetések, és az egyikből Sille az 53. percben eldöntötte a 3 pont sorsát (4–2). Három nap alatt kétszer csaptak össze az együttesek és Miskolc után Besztercebányán is a szlovákok nyertek – a 43–27-es célzási arány alapján megérdemelten.


HC '05 iClinic Banská Bystrica – DVTK Jegesmedvék 4–2 (1–0, 0–1, 3–1)

Besztercebánya, 2117 néző. V.: Snásel, Müllner, Stanzel, Jurciak.

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn 1 (1), Cardwell (2), Hrnka, Hickmott 1 (1), Jaaskelainen (1) – Datelinka, Nemcik, Bartánus (2), Bubela, Lamper 1 – Mihalik, Petronec, Sille 1, M. Slovák, Fafrák – Zubák, Sojka, Kabác, Tamási, Gabor – Gajan (kapus). Vezetőedző: Daniel Ceman.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross 1, Dudás 1 (1), Beauvillier, Vas (1), Kiss P. – Gőz, Vandane, Harrison, St. Pierre, D. Rodman – Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Láda B. – Kiss D. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Daniel Ceman: – Nagy erőket kellett mozgósítanunk a győzelemért, amelyet megérdemeltünk.

Marcel Rodman: – Az első harmad rosszul sikerült, aztán átvettük az irányítást. Jól játszottunk és megmutattuk, hogy tudunk szívvel küzdeni. A záró harmadban ellenfelünk emberelőnyös játéka döntött. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de sokat javult a játékunk a pénteki meccs óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!