Vezetés közben mobilozott az MVK sofőrje

Vezetés közben mobilozott az MVK sofőrje

Miskolc – A miskolci villamoson utazó egyik olvasónk arra lett figyelmes, hogy pont egy veszélyesebb szakaszon fogott mobilozásba a villamos vezetője. A történteket fotóval illusztrálva jutatta el hozzánk. Mi pedig az MVK-nak…

Olvasónk levele:
“Tisztelt Szerkesztőség!
A csatolt fotót ma (szerdán – a szerk.) (telefonnal) készítettem valamivel több, mint fél órája!
Egészen pontosan 12:27-kor egy “bécsi” villamoson az Újgyőri főtér megálló felé haladva, mondhatni közvetlen előtte, akkor amikor ugye a villamosvezetőnek az utat kellene figyelnie, hiszen ezen a környéken mindig sok ember tartózkodik.
Kíváncsi lennék (sok miskolcival egyetemben) mit szól ehhez a Tisztelt az MVK Zrt!? Két kocsis szerelvény volt, 194-es és 302-es jelzéssel. Talán egy kis odafigyeléssel nem szerepelnének folyamatosan címlapon villamosaink…
Üdvözlettel:

Takács Ákos.”

A levelet elküldtük az MVK Zrt. illetékeseinek

Az MVK Zrt. válasza:
“Tisztelt Takács Ákos Úr!
E-mail-ben küldött észrevételével kapcsolatosan, melyben egy képet mellékelt az MVK Zrt. egyik villamoskocsi vezetőjéről, hogy munka közben telefonál, az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.
Természetesen a KRESZ szabályai szerint „a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat”, hiszen ez a munkavállalót munkavégzésében zavarja, figyelmét a munkáról elvonja, baleseti veszéllyel jár.

A járművezető az eset súlyának megfelelő felelősségre vonásban részesült.
Üdvözlettel:
Csüriné Ficsura Andrea
marketing csoportvezető”