Veteránjármű-találkozót tartanak Szendrőn

Szendrő – Hetedik alkalommal, 2016. július 2-án, szombaton szervezi a Szendrői Várbarátok Egyesülete a hagyományos nyári rendezvényét a „2+2 ütem Szendrői Veteránjármű-találkozót”.

A rendezvényen a rendszerváltás előtt gyártott járművek mutatkozhatnak be típustól és fajtától függetlenül. Délelőtt autós és motoros túra lesz Szendrő környékén. Így az érdeklődők részt vehetnek majd egy harangszentelésen Csehipusztán, megcsodálhatják az Árpád-korban épült szalonnai református templomot, a Rakaca-víztározót és a tó partján két kistelepülést, Martonyit és Meszest. Szendrőbe visszaérkezve egy felvonulás után gépmustrára és a legek versenyére kerül sor a Strandréten, ahol különböző kategóriákban értékes díjak kerülnek átadásra. A járművel érkezőknek előzetes jelentkezés szükséges, de korlátozott számban a helyszínen is lehet regisztrálni szombat reggel 8 és 9 óra között.

A rendezvény Szendrő jelenkori városi rangjának 20. évfordulóját ünneplő Városnapok programsorozat része. Bővebb információ a www.szendro20.hu internetes oldalon olvasható.

ÉM