Veterán luxusautók kiállítása – RTL Híradó

250 veterán luxusautó, összesen 25 milliárd forint értékben. Igazi ritkaságokat mutatnak be az Oldtimer shown Budapesten. Az autókat fényképezni, nézni lehet, hozzájuk érni azonban nem – hangzott el az RTL Klub péntek esti Híradójában.

Több éves szervezőmunka, és hat hónapos előkészület kellett ahhoz, hogy kiállíthassák azt a több mint 250 autókülönlegességet, amelyet az Oldtimer shown lehet megnézni. 1200 tulajdonos szerette volna elvinni kedvencét, de a szervezők csak a legdrágábbakat állították ki, és azokat, amelyekből keveset gyártottak. Ilyen igazi ritkaságok csak a fanatikus gyűjtők tulajdonában vannak.

Egy gyűjtő szerint néha az ilyen gyűjtői munka a betegség határát súrolja. Már nyugdíjas, reggeltől estig ezt csinálja – tette hozzá. Egy másik autó tulajdonosa például két évig alkudozott, mire megtudta szerezni a fakerekűt. Utána több évbe telt, míg megjavították. Ma már működik. Kiss Tamás, szervező szerint egy Bugatti versenyautóhoz lehet, hogy 10-15 éve rámegy a restaurátornak, mire megtalálja az eredeti alkatrészeket. Emiatt ezek az autók nagyon sokba kerülnek. A kiállított kocsik ára körülbelül 25 milliárd forint. És nem az Aston Martin, vagy a Rolls-Royce a legdrágább. A kiállítás legdrágább autója Maybach Zeppelin. Ezt használta Horty Miklós is, és még soha, sehol nem volt kiállítva.