Veterán autócsodák jártak Miskolcon és Gyöngyösön

Akt.:
Gyöngyösön is megálltak az autócsodák
Gyöngyösön is megálltak az autócsodák - © Fotó: H. Szabó Sándor
Miskolc, Gyöngyös – A tizennégyezer kilométeres Peking-Párizs Maraton autóverseny idén Magyarországon is áthaladt, érintve Miskolcot, valamint Gyöngyöst is.

A Peking-Párizs 2016 Maraton mezőnyének első része Miskolctapolcán járt. A 105 autót felvonultató autóstúra résztvevő között a régmúlt autói képviseltették magukat a Föld minden tájáról.

A tizenkét országon átvezető Peking-Párizs Maraton, a világ egyik legkülönlegesebb autóversenye, amelyen csak a minimum negyven évvel ezelőtt gyártott gépjárművekkel lehet indulni. Ezen belül is külön kategóriát képeznek a II.világháború előtt gyártott járműcsodák. A 105 indulónak, akik 26 országból érkeztek, mintegy 14 ezer kilométeres távot kell megtennie, Kínán, Mongólián, Oroszországon, Fehéroroszországon, Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon, Szlovénián, Olaszországon, Svájcon és Franciaországon keresztül, változatos útviszonyok mellett.

A La France Tourer Speedster, American La France, Rolls Royce, Bentley, Chevrolet, BMW, Lancia, Buick Super stb. utasai – a nemzetközi veteránsereg – Heves megyében Gyöngyösön, a Fő téren tartott egy kis pihenőt a hétvégén, a Mátrai verseny után, majd onnan indultak tovább Budapestre.

Forrás: H. Szabó Sándor, Marczin János


Százéves autók versenye – hazánkban is, Miskolcon, Gyöngyösön

Miskolc, Budapest – Légkondicionáló, masszírozó ülés, blokkolásgátló, tempomat. Ezek ma már egyáltalán nem meglepő felszerelései egy autónak, de milyen volt száz évvel ezelőtt az autózás, amikor ezeket még hírből sem ismerték? A 2016-os Peking-Párizs Maraton résztvevői már tudják.
hirdetés


hirdet�s