Vetélés, drog, szexuális erőszak és terror a kaposvári gyermekotthonban

Vetélés, drog, szexuális erőszak és terror a kaposvári gyermekotthonban
Vetélés, drog, szexuális erőszak és terror a kaposvári gyermekotthonban - © Fotó: mno.hu
Budapest, Kaposvár – Az intézmény nem zárt, a gyerekek nagy részét a beköltözés után mégsem engedik ki a telekről, és szüleikkel sem beszélhetnek. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Személyi szabadság jogsértő korlátozása, pszichológusi létszámhiány, terror a gyerekek között, vetélés, drog, szexuális erőszak – a többi között ezek derültek ki az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt ellenőrzésekor – írja a 444.hu a Magyar Nemzetre hivatkozva.

A jelentés szerint, bár az intézmény nem zárt, a gyerekek jelentős részét a beköltözés után egy hónapig nem engedik ki a telekről és a szüleikkel való személyes kapcsolattartást is megtiltják nekik. A jogszabályi hiányosságok miatt az ombudsman felkérte Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert, készítse elő a gyermekvédelmi törvény módosítását, és rögzítse a speciális gyermekotthonokat érintő, a személyes szabadság korlátozására vonatkozó szabályokat.

Prókai Eszter | abcug.hu0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s