Vesztettek, pedig nem játszottak

A Marso-NYKK–Pécs mérkőzést leszámítva teljes fordulót rendeztek szerdán a férfi kosárlabda élvonalban.

A nyíregyháziak lélegzevisszafojtva várták a riválisok eredményeiről szóló híreket, és sajnos, nem a legjobban alakultak a fejlemények. A Kecskemét olyan lendületet kapott az NYKK legyőzésétől, hogy a listavezető Szolnokot is kétvállra fektette, a Zalaegerszeg is elbánt az Albacomppal, és az már csak a kisebbik rossz, hogya  Falco is legyűrte a Körmendet.

A közvetlen riválisok közül egyedül a Kaposvár szenvedett vereséget. Így aztán most 12-12 győzeme van a Körmendnek és a Falcónak, 11-11 a Zalaegerszegnek, a Nyíregyházának (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva), a Kecskemét és a Kaposvárnak, de az utóbbinak van egy büntetőpontja, tehát olyan, mintha tíz sikerrel állna.

Vagyis, ha lehet, a szerda után még kuszábbak lettek a szálak, megjósolhatatlan, hogy a Szolnok, Paks, Pécs, Albacomp négyesen kívül kik kerülnek a felsőházba.

A szerdai eredmények:
Paks–Kaposvár 89–73, Kecskemét–Szolnok 73–71, Falco–Körmend 90–66, Dombóvár–Vásárhely 97–92, Sopron–Debrecen 120–63, Zalaegerszeg–Albacomp 82–76. A Marso-NYKK–Pécs meccset március 21-én rendezik.

K.T.