Veszteséggel zárt idén a Sziget – 50 ezren voltak a zárónapon

“Tök jó Sziget volt az idei, de üzletileg sajnos veszteséges” – nyilatkozta szerda reggel a Független Hírügynökségnek Gerendai Károly. A Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója elmondta: összesen 371 ezer látogatója volt idén az egyhetes rendezvénynek, ami azt jelenti, hogy 80-100 milliós veszteséget termelt.

A zárónapon 50 ezer 324 látogatót számoltak, az ügyvezető már kedden délután azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy ha 50 ezren kijönnek az utolsó napra, “nem lesz nagy baj”. A Sziget Kulturális Szervezőiroda egyéb rendezvényei, mint a VOLT Fesztivál, vagy az LGT koncert ugyanis nyereséget hoztak, az idén debütált Balaton Sound is kijött nullára, így a cég nyereséggel zárja az idei évet, a Sziget vesztesége ellenére – mondta.

Az ügyvezető elmondta: idén az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez. A hétvégi csapadékos idő jócskán “visszavette” a látogatószámot. Az pedig, hogy “kiszállt” a rendezvény főtámogatója, illetve ebben az évben nem volt állami támogatás, azt eredményezte, hogy eleve 550 milliós “lyukkal” indított a Sziget. Összességében tehát nem zárt rosszul a rendezvény, jócskán ledolgoztak a hiányból, összegezte Gerendai Károly.

A Sziget Fesztivál idei költségvetése 2,5 milliárd forint volt, 250 millióval több, mint tavaly. 2006-ban összesen 385 ezer látogató fordult meg a Szigeten, ami 50 milliós nyereséget termelt.