Vesztes stadionavató Dunaszerdahelyen

A DAC-szurkolók ezúttal is kitettek magukért
A DAC-szurkolók ezúttal is kitettek magukért - © Fotó: fcdac.sk
Dunaszerdahely - Vereséggel avatta fel új arénáját a dunaszerdahelyi DAC, a vendég Slovan Bratislava egy büntetőből szerzett góllal elvitte a három pontot a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga 19. fordulójában.

Telt háznak tekinthető, az új rekordnak számító 12 135 néző előtt játszott mérkőzést Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke és Marco Rossi szövetségi kapitány – aki tavaly a DAC kispadját cserélte a válogatottéra – is a helyszínen nézte meg, a kezdőrúgását a jelenkori magyar sportélet ikonikus alakja, a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka végezte el.

A csapathoz nemrégiben csatlakozott fiatal Csóka Dánielt leszámítva a DAC mindegyik magyarja, így Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté is ott volt a hazaiak kezdőcsapatában, a vendégeket honfitársaink közül Holman Dávid erősítette, a télen Kínából Európába visszatért Guzmics Richárd a cserepadon kapott helyet (aztán a hajrában váltotta Holmant).

A mérkőzésben aztán sok öröme nem volt a csallóközieknek, ugyanis Sporar büntetőből szerzett góljával győzött a Slovan, és 11 ponttal ellépett a Dunaszerdahelytől.

HBN