Veszprém Wildfires – Nyíregyháza Tigers

Veszprém Wildfires - Nyíregyháza Tigers
Veszprém Wildfires - Nyíregyháza Tigers

2007. március 25., vasárnap 14:30, Veszprém, Veszprémi Stadion
A veszprémieknek ez idén a második mérkőzésük.

Már játszottak egy „sárdagasztós” mérkőzést a Nagykanizsa Demons ellen. (Eredmény 12-6 a démonoknak). A DIV II. Nyugati 1. csoportos wildfires, most a szintén DIV II. –es Keleti csoportban induló tigrisekkel találkoznak.

A felemásra sikeredett tavaly szeptemberi bemutatkozás után ismét amerikai futball-mérkőzést láthatnak Veszprémben a sportág kedvelői, illetve akik szeretnék megismerni ezt a látványos játékot.

Március 25-én, vasárnap 14:30-kor (kapunyitás: 14:00) a Veszprém ESC Wildfires fogadja a Stadion gyepszőnyegén az ország másik végéből érkező Nyíregyháza Tigers csapatát.

Az összecsapás egy felkészülési mérkőzés lesz, melynek célja nem más, mint – az áprilisban induló Divízió II-es bajnoksághoz – begyakorolni a taktikákat, éles helyzetben bevetni az újonc játékosokat, és megszerezni a jó szerepléshez elengedhetetlen önbizalmat.

Mindkét együttes a Divízió II-es bajnokságban indul, a nyíregyháziak a keleti csoportban, míg a veszprémiek a nyugati 1-es csoportban. A csaptok már túl vannak egy 2006 őszén rendezett „Blue Bowl” nevű versenysorozaton, ahol sok értékes tapasztalattal gazdagodtak.

A Veszprém a dinamikus fejlődés érdekében 2006 decemberétől megújult edzői gárdával dolgozik Cserjés Károly, mint vezetőedző, illetve Krasznay Gábor személyében.

Előrelépést jelenthet továbbá, hogy a csapat létszáma jó pár egyetemistával bővült, ami a gárda megerősödése mellett remélhetőleg még több hallgatót fog vonzani a lelátókra.

A nyíregyházicsapat erőssége, hogy jó pár rutinos ukrán játékos érkezett hozzájuk az ősz folyamán, és az eddigi eredmények alapján is ők mondhatók esélyesebbnek, de a hazaiak mellett szól – az ősszel már megismert – fergeteges szurkolótábor, ami plusz egy vagy akár két embert is jelenthet a Futótüzeknek.

Interjú Illés Tamással, beszéltünk a Tigers vezetőedzőjével…

Hétvégén játsza a csapat az idei első mérkőzését a Veszprém Wildfires ellen. Hogyan sikerült a téli felkészülés?
I.T.:Úgy gondolom hogy az idei szezonra jobban sikerült a felkészülés mint egy évvel ezelőtt, fizikálisan és erőnlétben erősebb lett a csapat, de továbbra is van még min javítani.

Sikerült-e a gyengébb posztokat megerősíteni?
I.T.:Van olyan poszt amin sikerrel jártunk de van olyan amin van még mit fejlődni.

Jöttek-e új emberek, ha igen akkor ők kellő képen be tudtak épülni a csapatba?
I.T.:Igen érkeztek új játékosok. Lesznek olyanok már akik játszanak a hétvégén.

Mit várnak a hétvégi meccstől?
I.T.:Csak a győzelem az elfogadható!!!!

A két csapatnak ez az első egymás elleni összecsapása. Felkészült a csapat a Wildfires játékából?
I.T.:Sajnos a Veszprémet még nem láttam játszani, de úgy gondolom hogy egy év alatt ők is sokat fejlődtek.

Forrás: http://www.nflzone.hu