Vészkapussal is állta a sarat a Sényő

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 19. forduló: semmi nem változott, hiszen a Nyírmada és a Balkány is nyert, az Ibrány pedig nagy hajrával szerezte meg a három pontot.

Mátészalka–Rakamaz 2–1 (1–0)
Mátészalka, 150 néző, v.: Nazsa.
Mátészalka: Gergely – Nagy A., Magyari, Török T., Molnár Sz. (Dobai), Rézműves, Bellon, Patály, Tóth P., Puskás, Nagy Sz. Edző: Tóth Zoltán.
Rakamaz: Borkó – Horváth A. (Gáspár), Székely, Galambosi, Koskovits, Debróczki, Kelemen (Kóder), Csikai, Zsarnai, Marcsek, Ondó. Edző: Veigli Géza.
Jobbára a szalkaiak akarata érvényesült a mérkőzésen, ennek következtében kétgólos vezetéshez jutott a házigazda. Az ajándékba kapott tizenegyes után egy kicsit megzavarodott a Mátészalka, ám ezt nem tudta kihasználni a Rakamaz, sőt, a végén Puskásék puskáztak el újabb helyzeteket.
Gól: Patály (26. perc), Nagy Sz. (59.). : az egész hazai csapat. (Tudósító: Papp Zsolt)
Tóth Zoltán: – Fiatal játékosaim a mai mérkőzésen is mindent megtettek, és bebizonyították, hogy az akarat sokkal többet ér, mint a nagyobb játéktudás. Úgy érzem, győzelmünk megérdemelt.
Veigli Géza: – Iram és színvonal nélküli mérkőzést vesztettünk el.

Nyírmada–Volán-Sényő 1–0 (1–0)
Nyírmada, 400 néző, v.: Guta.
Nyírmada: Tuza – Fejes, Tóth Sz., Benkő, Tóth Zs. (Danku), Bancsi, Orosz Zs., Vadicska, Fekete G., Ponczók (Mátyus), Bagin (Szőke I.). Edző: Szilágyi Bertalan.
Volán-Sényő: Mezei – Pljutyinszkij, Puskás, Torda, Fiumei, Farkas M., Rubóczki (Székely Z.), Jeddi (Bagoly Z.), Haburcsák, Tóth Cs., Nyisztor. Játékos-edző: Rubóczki Tibor.
Kényszerkapussal kezdte a mérkőzést a sényői csapat: a sérülések miatt az ifik 17 esztendős csatára, a serdülő korából kapusmúlttal rendelkező Mezei Balázs állt a háló elé. A listavezető játékosai nem nagyon tették próbára a tudását, ehhez kellett az is, hogy a Sényő végig jól futballozott, így alaposan megnehezítette a Nyírmada dolgát.
Gól: Bancsi (45.). : Tóth Sz., Tuza, illetve Tóth T., Puskás, Torda, Pljutyinszkij. (Tudósító: Roskó János)
Szilágyi Bertalan: – Ha nehezen is, de megérdemelten nyertünk. Ezeknek a győzelmeknek van igazán értékük!
Rubóczki Tibor: – Csapatom jól játszott, a második félidőben két gólt is szerzett, ezek közül az egyik megadható volt. A menetrendszerű gólunkat most is megkaptuk, így elúszott a mérkőzés, de tudunk építekezni a most látottakból.

Hajdúszoboszló–Balkány 0–2 (0–1)
Hajdúszoboszló, 250 néző, v.: Szigetvári.
Hajdúszoboszló: Katona G. – Mezei J., Dér, Usztics, Sándor I., Suta, Harsányi (Csáti), Nagy I., Lendvai (Kovács Gy.), Butor (Halász András), Szöllősi A. Edző: Szalánczi Tamás.
Balkány: Vadon – Dobos Z., Frida, Szabó P. (Dán), Vass Z., Czifrák (Mezei N.), Tóth Z., Szabó J., Lovas M., Balás (Gilányi), Szabó I. Edző: Mirgai László.
A szoboszlóiak kezdték jobban a mérkőzést, de az első félidő hajrája már a Balkányé volt. A két Szabó közül Péter büntetőből, István szabadrúgásból vette be a hazai kaput, és bár a vendégek a hajrában átéltek néhány meleg pillanatot, a végén akár a különbséget is növelhették volna.
Gól: Szabó P. (11-esből, 36.), Szabó I. (50.). : Dobos Z., Vass Z., Tóth Z., Szabó I.
Szalánczi Tamás: – Sikerült megnehezítenünk az egyik bajnokesélyes dolgát.
Mirgai László: – A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk egy nagyon jól játszó ellenféllel szemben, amelynek a ma látottak alapján előrébb kellene helyet foglalnia a tabellán.

Hajdúnánás–Ibrány 1–3 (1–1)
Hajdúnánás, 200 néző, v.: Radványi.
Hajdúnánás: Haász-Brandt – Kotricz Z. (Horváth), Boros, Tar, Bocz, Szabadi, Nábrádi (Kotricz I.), Kondora, Kovács A., Mikita, Szemán P. (Szemán I.). Edző: Zolnai Lajos.
Ibrány: Tóth N. – Kató (Tilki), Kántor, Kovács M., Csáki I., Szilágyi V. (Németh Gy.), Milka, Laskai M., Varga K., Fekete Á., Simon G. (Obrácz). Edző: Németh Károly.
Jó játék nem alakulhatott ki a pálya talaja miatt, az ibrányiak az első félidőben többnyire a védekezésben jeleskedtek. Szünet után széllel szemben játszott a vendégcsapat, amely többnyire kontratámadásokra kényszerült, és ezek meghozták a várt eredményt.
Gól: Nábrádi (27.), illetve Szilágyi V. (15. és 80.), Fekete Á. (11-esből, 88.). : Szilágyi V., Laskai M., Fekete Á. (Tudósító: Vígh Sándor)
Németh Károly: – Jól kaptuk el a mérkőzés ritmusát, egységesen és szervezetten játszottunk az ellenfél egyenlító gólja után is, a végén pedig több lehetőségünk kezül kettőt kihasználtunk.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek