Sport

2013.05.18. 16:53

Amerikai sztárvendég a cívisvárosban

A salakmotorozás világának egyik legkiemelkedőbb alakja, az amerikai Billy Hamill tett látogatást Debrecenben szombaton délelőtt.

A salakmotorozás világának egyik legkiemelkedőbb alakja, az amerikai Billy Hamill tett látogatást Debrecenben szombaton délelőtt. A korábbi világbajnok az amerikai válogatott menedzseri posztját látja el ettől az évtől kezdődően, ezért az ő irányításával vesz részt a hétfői, Miskolcon megrendezendő Világkupa-selejtezőn az Egyesült Államok csapata.

Az amerikaiak két versenyzője, Billy Janniro és Gino Manzeres – hangolván a borsodi derbire – a cívisvárosban edzett, természetesen az 1996-os egyéni világbajnok, Hamill irányításával. Az amerikaiak 43 esztendős menedzsere készségesen válaszolt a Haon kérdéseire, így kiderült, ha Greg Hancock a rendelkezésükre állhatna hétfőn, akkor nagyobb eséllyel szállnának harcba a kvalifikáción, de így is bízik az alakulatában. Hamill elárulta, hosszú távon szeretné segíteni menedzserként a válogatott munkáját, s hazájában gőzerővel folyik az az utánpótlásképzés, aminek eredményeképpen reményei szerint pár év múlva új amerikai salakosok robbannak be a nemzetközi salakos életbe.

HBN-BN | Fotók: BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!