Veszélyesnek nyilvánítottak egy földrengéskor mégsérült házat Pázmándon

Fejér megyében hét településen keletkezett a földrengés miatt repedés házakon, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítése szerint. Pázmándon érintett a legtöbb ház, itt egyet veszélyessé is nyilvánítottak. A statikus szerdán járt a településen.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz eljuttatott bejelentések szerint Pusztavámon a katolikus templomon, Székesfehérváron 7 házon keletkezett repedés, ebből 6 emeletes. Nagyvelegen, Válon, Csóron, Magyaralmáson 1-1, Pázmándon azonban 12 családi házon hagyott nyomokat a földrengés. A repedések többsége hajszálrepedés, de van milliméteres, sőt Pázmándon fél cm-es is – tudta meg a Független Hírügynökség Bárdos Zoltán igazgatótól.

Pázmándon sok, főként idősebb házban keletkezett hajszálrepedés, de csak 12 házat jelentettek be. A statikus szerdán vizsgálta meg a bejelentett épületeket, és egyet veszélyesnek nyilvánított. A ház már korábban is rosszabb állapotban volt, most még lakható, de hasonló hatás esetén már életveszélyessé válhat – tudta meg a Független Hírügynökség Virányiné Reichenbach Mónika polgármestertől.

A földrengés múlt szombaton délután háromnegyed hét előtt nem sokkal Oroszlánytól néhány kilométerre pattant ki körülbelül 6 kilométeres mélységben. A földmozgás a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű volt.
– Független Hírügynökség –