Veszélyes vegyi anyagot szállító tartálykocsi borult fel Hidasnémetinél

Veszélyes vegyi anyagot, salétromsav-származékot szállító, szlovák tartálykocsi borult fel szerdán késő este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hidasnémeti közelében.

A baleset este tíz óra után történt Hidasnémeti és Gönc között, ahol a szlovák tartálykocsi – feltehetően figyelmetlenség miatt – az út menti árokba csúszott és az oldalára borult. A tartálykocsi sofőrjét a tűzoltóknak kellett kimenteniük az összetört kabinból. A balesetben a sofőr és a kocsikísérő is megsérült.

A megyei katasztrófavédelem ügyeletén a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a tartálykocsiból a baleset után mindössze jelentéktelen mennyiségben csepegett ki a salétromsav származék. A katasztrófavédelem speciális, vegyi balesetek elhárítására képzett egységei megakadályozták a vegyi anyag kikerülését a természetbe.

A baleset a lakott területtől két kilométerre történt, de a környékbeliek egyébként sem voltak veszélyben.

A felborult tartálykocsi tartalmának további sorsáról a megyei katasztrófavédelem ügyeletén közölték, hogy a szlovák kamiont Magyarországon fogadó cég biztosít egy üres járművet, amibe átfejtik a salétromsav-származékot.