Veszélyes játékfegyvereket talált a fogyasztóvédelmi hatóság

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Chaloner Woods/Getty Images
Budapest, 2014. augusztus 28., csütörtök (MTI) – Fulladásveszélyes és mérgező játékfegyvereket talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

A hatóság csütörtöki tájékoztatása szerint azért vonták vizsgálat alá a játékfegyvereket, mert az elmúlt két évben több, a biztonsági előírásoknak nem megfelelő ilyen játékot találtak.

A mechanikai és villamos laboratóriumban 19 fajta lövedékes játékot vizsgáltak, 4-nél állapították meg, hogy a lövedékek mozgási energiája meghaladja az előírást.

A közlemény szerint fulladásveszély súlyos kockázatát jelenti a gyerekeknél, ha a lövedékek tapadókorongja könnyen levállik, ezt 7 fajtánál vizsgálták, és 5-nél állapították meg, hogy a felerősítés a szükségesnél gyengébb.

Az élelmiszer és vegyipari laboratóriumban vizsgált 14 féle lövedékes játék 43 százaléka tartalmazott egészségre ártalmas lágyítószert. Hatféle játék lövedékében mutatták ki, hogy a tiltott DEHP és DBP lágyítószerből jóval az uniós határértéket meghaladó mennyiséget tartalmaz.

A nem biztonságos játékfegyverek és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek listája a következő linken érhető el:

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/termekbiztonsag/veszelyes_1

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s