Veszélyes anyagot szállító kamion borult fel Békésben – kipakolták a vegyi anyagot, kezdődik a mentés

Kipakolták a tűzoltók a veszélyes anyagot a Gyomaendrőd közelében árokba borult kamionból. Hamarosan daruval emelik majd ki a járművet az útra, csak ezután kezdődhet meg a rendőrségi helyszínelés. Így a forgalomkorlátozásra várhatóan még több óráig szükség lesz.

Kipakolták a tűzoltók a 46-os főúton Gyomaendrőd közelében árokba borult kamionból a veszélyes anyagokat tartalmazó ballonokat, kannákat és zsákokat. Úgy tűnik, egy sem sérült meg. A szakemberek eddig csak vegyvédelmi ruhában és gázmaszkban dolgozhattak, az anyag ugyanis a vízzel érintkezve gázokat képezhetett volna és robbanásveszély is volt. Mostanra már csak zsákokban kiszerelt szóda maradt a járművön, ez azonban már nem veszélyes. Így a helyszínre érkező daru hamarosan kiemeli az árokból a járművet.

A baleset csütörtök délelőtt történt a 46-os főúton, Gyomaendrődtől 4-5 kilométerre: a közútkezelő kisteherautójába rohant bele hátulról a kamion, majd az út menti, több méter mély vizes árokba borult. Mivel veszélyes anyagokat szállított, a környéket 800 méteres sugarú körben lezárták. Ezen a részen lakóépületek nincsenek, így nem is kellett kitelepíteni senkit. Közben azt a csatornát, amibe a jármű borult, homokkal zárták le.

A balesetben a kamion sofőrje súlyos fejsérüléseket szenvedett, illetve könnyebb sérülésekkel kórházba került a közútkezelő két munkatársa is.