Veszélyes a Tisza, ahol nincs kijelölt strand

Akt.:
Jobb vigyázni a parton
Jobb vigyázni a parton - © Fotó: Juhári Andrea
Tokaj – Erős a folyó sodrása, nem érdemes tilosban fürdeni.

Tokajban nincs, ám a szomszédos rakamazi oldalon működik szabad strand, melyet belépő ellenében használnak a látogatók. A tokajiak java is a folyónak ezen a szakaszán szokott fürdeni. Itt a bóják világosan jelzik, meddig célszerű bemerészkedni, aki túlhalad a kijelölt ponton, annak azonnal jelzi az úszómester, hogy ideje, visszafordulni.

Ez a víz nem irritálja

Ottjártunkkor, hétfőn üres volt a fürdésre kijelölt terület, a tokaji oldal stégjeit viszont birtokba vették a tinédzserek, akik iskola után hűsöltek és úsztak a városon áthaladó folyóban.

– Egyáltalán nem hideg, szerintem bőven húsz fok feletti a hőmérséklete itt a víznek, viszont ijesztően erős a sodrása, ezért sem merészkedtem beljebb – sorolta Betti, aki azt is elárulta, az órák után gyakran megmártózik itt és nem csak azért kedveli jobban a folyót a mesterségesen kialakított medencéknél, mert ezen a szakaszon még belépőt sem fizet, hanem azért, mert a fürdők klóros vízével ellentétben a Tisza nem irritálja és nem szárítja ki a bőrét.

– Kellemes ez a víz, de ijesztő a sodrása, ezért legközelebb a kijelölt helyen fogunk fürdeni – tette hozzá a fiatal lány.

ÉM-JA