Veszélyben a kocsmai foci EB nézés!

Veszélyben a kocsmai foci EB nézés!
Az MSZP szerinte felháborító, hogy a labdarúgó EB élményét is le akarja “nyúlni” a kormány.

 

Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) – Az MSZP szerint felháborító, hogy az embereket “az élet minden területén nyomorgató kormány a kulturális- és szórakozóhelyek bezárása után a labdarúgó Európa Bajnokság élményét is le akarja nyúlni”.

 

Az ellenzéki párt szerdai az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az Orbán-kormány az általa alapított, és csak az idén 65 milliárd közforinttal támogatott MTVA-val először megvetette a foci EB közvetítési jogait, majd most különadót vetne ki nyilvános vetítésekre.

Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy miközben soha nem látott támogatásban részesítenek egy olyan állami médiaszolgáltatót, amely nézhetetlen és nézetlen szappanoperák és vetélkedők előállítására költi a milliárdokat, az adófizetők pénzéből vásárolt közvetítésekből is dupla hasznot akar hajtani.

Ez a lépés a fővárosi és vidéki szórakozóhelyek kivéreztetésének újabb állomása, hiszen a világ harmadik legnézettebb sporteseményére kivetítőkkel készülő vendéglátók csak az újabb súlyos sarc megfizetése vagy a vendégek távolmaradása között választhatnak – olvasható az MSZP közleményében.

Címkék: , ,