Veszélybe került a lábodi vidrapark működése

Akár be is zárhatják a lábodi vidraparkot, mert a hatalmas szél letépte a parkhoz vezető elektromos vezetéket a viharban, még két hete. A helyreállítás 20 millió forintba kerülne, erre azonban nincs pénz. Most egy aggregátorral termelik az áramot, de azt mondják, már nem sokáig bírják így.

Áram nélkül nem működhet a vidrapark a Somogy megyei Lábodon. A villanypásztorokba, ami a látogatókat védi az állatoktól, most nem tudnak áramot vezetni, de más eszközökhöz is kellene az elektromosság: például a levegőztető készülékez, amit az állatok etetésére szánt halaknál használnak. Most ez sem működik – mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Márta állatgondozó.

A vihar négy kilométer hosszan tépte le a villanyvezetéket. A vidraparknak egyelőre egy aggregátor termeli az áramot, ez napi 7-8 ezer forintba kerül, és csak annyi elektromosságot tudnak így előállítani, amivel a hűtők működhetnek.

Ha rövidesen nem találnak megoldást, akár be is zárhatják a közkedvelt vidraparkot, amelyet évente 6-7 ezren keresnek fel.