Veszély

Már a szülői értekezleten is téma volt a kék bálna, felhívta az osztályfőnök a figyelmet, hogy tudjunk róla, van ilyen, vigyázzunk a gyerekekre. Az állítólag sokakat öngyilkosságba kergető internetes játékról (kihívásról?) egyre több helyen hallani, sok szülő aggódik. De vajon van rá okuk? Hajdu Mariann írása.

Kérdeztem a lányaimat, mondják, tele van a Facebook a kék bálnára utaló posztokkal, azaz a középiskolások is „képben vannak”. Beszédtéma is egymás között, hogy mi ez, milyen feladatokat kell az 50 nap alatt elvégeznie annak, aki belevág, és hogy mi az utolsó, rémisztő feladat. A lányok szerint nem használ a felhajtás, ami körülötte van, mert félő, többen akarják majd kipróbálni.

Én máshogy látom. Ha valamiről beszélünk, jobban tudunk védekezni ellene, jobban észrevesszük az intő jeleket, tudjuk, mit lépjünk és hová. Már ha valós ez a veszély. Mert mindenfélét olvasni. Van cikk, ami azt taglalja, városi legenda az egész kék bálna, a hatóságok sem találnak nyomukra, több másik cikk szerint egyébként sem lehet bárkit rávenni ilyen őrültségre. Hiszem, hogy így van, de jobb félni, mint megijedni. És bár ne lenne ezer más ok szorongani.

– Hajdu Mariann –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s