Veszekedés után lobbantak föl a lángok Parasznyán

Akt.:
Veszekedés után lobbantak föl a lángok Parasznyán
Veszekedés után lobbantak föl a lángok Parasznyán - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Kazincbarcika, Parasznya – Egy családi házban keletkezett tűz Parasznyán vasárnap este. Két helyiség teljes terjedelmében, míg a tetőszerkezetnek csaknem a háromnegyed része égett.

A tüzet a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották, az egységek kettő darab háztartási gázpalackot eltávolítottak az ingatlanból. A tűzben senki sem sérült meg a katasztrófavédelem szerint.

IMG_1821

Bár a tűz keletkezési okát még vizsgálják, úgy tudjuk, az egyik ott élő lakó okozhatta a tüzet egy veszekedés után. Az egyik szomszéd szerint az idős házaspár tagjai sokszor veszekedtek, s külön lakrészben életek, a férfi pedig sokszor a pohár fenekére nézett. A nő – akit kórházba vittek, míg férjét információink szerint a rendőrség hallgatta ki – vasárnap egy utcabeli ismerőséhez ment át segítségért az este folyamán.

IMG_1826

– A hölgy kedves ismerősöm, az este pedig átjött, hogy baj van, megverte a férje, fejbe vágta, a karját ütötte. Kihívtam a mentőket és a rendőrséget. Utána hallottuk, hogy felgyújtotta a lakást. Most a hölgynek nincs hova mennie, attól függ a lakhatása, hogy a férje házrésze milyen állapotban van. Biztosan volna szüksége segítségre, a ruhái, a gyönyörű bútorai is odalettek, jártam arra, minden ki van hajigálva az udvarra – mondta Nagy Ferencné.

A tűz miatt egyébként egy szomszédos melléképületben is keletkezett kár.

ÉM-TB