PannErgy-MVLC

2019.10.22. 12:00

Letolt gatya Budapesten? Dehogyis!

Előrehozott mérkőzést játszik kedden idegenben a PannErgy-MVLC férfi pólócsapata.

Molnár István

Az FTC ellen szükség lesz a jó védekezésre is

Forrás: ÉM

Hosszabb szünet, október 5-e után ugrik ismét tétmeccsen vízbe az élvonalban szereplő miskolci vízilabda együttes: Misicék az OB I. A-csoportjának 6. fordulójában a november 2-ára kiírt Ferencváros elleni találkozójukat vívják meg kedden 20 órától Budapesten, a Komjádi uszodában. A módosítás, az előrehozás okáról azt mondta Vidumanszky László, az MVLC szakvezetője, hogy az időpont azért módosult, mert a fővárosiak kérték.

Három szemmel figyelnek

– A LEN, az európai szervezet ugyanis éppen november 2-re rakta be számukra a Marseille elleni Szuper Kupa-döntőt – közölte a tréner. – Volt három nap is, ami szóba jött, végül a most keddben maradtunk, mert ez nekik is megfelelt, és nekünk is. Mondhatnám, hogy rangadó lesz, de egy nagyon jó csapathoz látogatunk, ám nem feltett kézzel, és letolt gatyával. Két dolog is fontos, egy: olyan eredményt érjünk el, amely után elégedetten jöhetünk ki a medencéből, s amely után az ellenfeleinknél, és a játékvezetőknél is pozitív kép jön le rólunk, a nyakukon leszünk, ameddig tudunk. Kettő: minél jobban szeretnénk megmutatni a bennünk rejlő képességeket, a taktikai elemeket, már szem előtt tartva a Pécs elleni pénteki és szombati Magyar Kupa-negyeddöntőt. Persze, a Ferencváros és a baranyaiak más-más szintet képviselnek, de ha valami majd bejön, működik a Fradi ellen, az nagy valószínűséggel működni fog a pécsiekkel szemben is. Mivel a zöld-fehérek a hét végén a BL-ben játszottak, bizonyára sakkozni, rotálni fognak, de erre az erős keretük lehetőséget ad. Szóval az egyik szemünk a bajnokira tekint, a másik a kupára, a nem létező harmadik pedig már a jövő heti, bresciai Európa Kupa fellépésünkre.

Munka, feltöltődés

A holtidőben Milicicék megjárták Spanyolországot, ahol öt napot töltöttek, majd aztán Nagyváradra is kiugrottak edzőmérkőzést játszani.

– Volt egy válogatott hétvége, de szerettük volna ezt az időszakot is hasznosan tölteni – fogalmazott Vidumanszky László. – Meghívást kaptunk a Sabadelltől, így Spanyolországban egy kicsit ki tudunk szakadni az itthoni szürke hétköznapokból. A póló mellett volt kirándulás, csapatösszetartás, mindenki jól érezte magát, a játékosok munka közben fel is töltődhettek. A múlt kedden a kínai válogatott látogatott el hozzánk, majd szerdán átmentünk Nagyváradra. Velük nagyon jó a kapcsolatunk, oda-vissza működik, a tervek szerint a 45. héten visszajönnek, amikor mi a Brescia elleni visszavágó előtt leszünk, ők pedig majd ugyancsak azon a hétvégén a spanyol Mataróval fogják megvívni a második mérkőzést, az Európa Kupában.

A héten tehát még két mérkőzés vár a miskolciakra: pénteken a Magyar Kupa-negyeddöntő első felvonását vívják Pécsett, 19 órától a PVSK-Mecsek Füszért ellen, a visszavágó pedig már másnap, szombaton következik, 18 órától a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.


OB I, az A-csoport állása

1. FTC-Telekom Waterpolo 5 5 – – 93-44 15

2. Szolnoki Dózsa 5 5 – – 57-42 15

3. PannErgy-MVLC 5 4 – 1 70-41 12

4. UVSE Hunguest Hotels 5 2 – 3 45-56 6

5. PVSK-Mecsek Füszért 5 2 – 3 41-52 6

6. Szegedi FVCS 5 1 – 4 43-62 3

7. Debrecen 5 1 – 4 40-56 3

8. Tatabánya 5 – – 5 34-70 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!