Verseny – és tesztkilométerek nélkül

Bahor Bea
Bahor Bea
Egerben kiváló volt a verseny, de hiányérzet azért így is maradt az érdeklődőkben. Valóban, hiszen hiányzott az a kettős, akikre mindig, minden körülmények között oda kell figyelni.

A hétszeres magyar bajnok, ifj. Tóth János, és csinos navigátora, a miskolci Bahor Bea ugyanis nem állt rajthoz. Sem Egerben, és ezután is csak kétszer. A hírek szerint a két borsodi versenyen láthatjuk majd Janikáékat, mert egyébként külföldön az új nemzetközi sorozatban, az IRC-ben nyomják a gázpedált. Új versenyautó, új kaland, új kihívás, egyelőre viszont kevés tapasztalat.
– A legrosszabb, hogy nem tudtunk tesztelni a Miskolc Rally előtt, ugyanis a múlt héten négy kilométer után széttört a váltónk – kesergett Bahor Bea. – Egyébként ekkor ültünk először az új S2000-es Peugeot 207-ben, de sajnos nem tartott sokáig. A tervek szerint száz kilométert tettünk volna meg, de a váltógondok ezt meghiúsították. Így tehát nincs más választásunk, minthogy Miskolcon a versenyen mérjük majd le mindazt, amit korábban szerettünk volna.

Így tehát Bahor Beáék egyelőre nagyon kevés tapasztalattal rendelkeznek az új versenyautóról, de a benne töltött néhány kilométer alatt is le lehetett szűrni néhány dolgot.
– A S2000-es kategóriát össze sem lehet hasonlítani a WRC-kel, így tehát Miskolcon igazából az a legfontosabb, hogy tovább ismerkedjünk az autóval – számolt be az elképzelésekről Bahor Bea. – Nyilván furcsa lesz, hogy ezúttal nem az elejével leszünk nagy harcban, hiszen ha jól tudom: minket az N-es autókhoz fognak majd besorolni. Remélem, hogy egy küzdelemmentes, felszabadult és jó autózást fogunk bemutatni Miskolc környékén. A tavalyi meg a mostani gépet nagyon nehéz összehasonlítani, az S2000-es iszonyatosan hangos, nagyon rezeg, teljesen szétráz. A kanyarokban ugyan megvan a WRC-érzés, viszont az egyenesekben érződik, hogy jóval lassabb, mint egy csúcskategóriás rally autó. De ezek csak nagyon rövid idő tapasztalatai, majd Miskolc után biztos, hogy többet tudok erről is mondani.

Bahor Bea tehát egy örömautózást vár magától és Janikától Miskolcon, hiszen a szakág számára egy igazi ünnep lehet ez a hétvége.
– Mindenki nagyon örül, hogy valamilyen szinten visszakaptuk a Bükköt – folytatta Bea. – Nekünk, miskolciaknak ez külön élmény, ki tudnék bújni örömömben a bőrömből. Ezzel a bükkszenti gyorssal mind a rallysok, mind a közönség részéről egy plusz pontot szereztek Jacsó Tibiék, de természetesen a többi gyorsot sem szabad leírni, mert nagyon jókat lehet versenyezni, Parasznyánál, Sátánál és a többi borsodi aszfaltcsíkon is.