Versennyel népszerűsítik a tehetséggondozást

Balról: Szolyák Boglárka, Bodnár Mira Emília és Szitka Panna Borbolya, a Diósgyőri Református Általános Iskola csapata
Balról: Szolyák Boglárka, Bodnár Mira Emília és Szitka Panna Borbolya, a Diósgyőri Református Általános Iskola csapata - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Hat csapat mérte össze a tudását a II. FIT Kaland miskolci regionális fordulóján.

Második alkalommal szervezték meg ebben a tanévben a Mathias Corvinus Collegium FIT Kaland országos tehetségversenyét. A programsorozat miskolci regionális fordulóját hétfőn rendezték meg, melyen először a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Török Dezső a zsűri elnökeként a tehetséggondozás fontosságáról beszélt.

A versenyt általános iskolás negyedik osztályosoknak rendezték meg. Dr. Madzinné Ortó Ildikó, a miskolci FIT központ régióvezetője lapunknak elmondta, céljuk az, hogy tehetséggondozó programjukat minél szélesebb körben megismertessék.

„A Mathias Corvinus Collegium 1996 óta foglalkozik egyetemi, középiskolás diákok tehetséggondozásával. 2015-ben nyitottuk miskolci központunkat, és ugyanebben az évben a tevékenységüket az általános iskolás felső tagozatos gyermekek felé is kinyitottuk. Öröm számunkra, hogy mostanra a négy évfolyamon összesen száz diáknak oktathatunk speciális ismeretanyagot.”

Folytatás a jövőfesztiválon

A versenysorozat még decemberben indult, a jelentkező több mint száztíz csapatnak először online feladatsort kellett megoldani, és ennek eredménye alapján lehetett továbbjutni.

A miskolci regionális fordulón összesen hat – négy megyei és két hajdúsági – csapat mérte össze a tudását. A legjobbak az országos döntőben versenyeznek majd egymással a május 30. és 31. között megrendezendő BrainBar jövőfesztiválon, a Corvinus Egyetemen.

ÉM-TÁ


Nyílt napot tartott a Matthias Corvinus Collegium (MCC) Miskolcon
Miskolc - A „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja új diákjait az MCC. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja diákjait szombati képzéseire szeptember 5-ig, amely a hagyományos oktatás tudásanyagát egészíti ki. Tantárgyaink között említhetjük: a...