Helyi közélet

2013.03.04. 16:24

A védtelen közlekedőket állítják reflektorfénybe

Miskolc - Az idei évben a várhatónál több kerékpáros és gyalogos keveredett közlekedési balesetbe megyénkben. Az apostolok lován közlekedők közül ketten okoztak, 12-en részesei voltak balesetnek, míg a kerekezők közül hatan okoztak, öten pedig elszenvedték azt.

Miskolc - Az idei évben a várhatónál több kerékpáros és gyalogos keveredett közlekedési balesetbe megyénkben. Az apostolok lován közlekedők közül ketten okoztak, 12-en részesei voltak balesetnek, míg a kerekezők közül hatan okoztak, öten pedig elszenvedték azt.A kiszolgáltatott közlekedők védelmében a rendőrség országos kampányt szervezett, melyhez hétfőn csatlakozott megyénk is. Mint Pitkó László alezredeses, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője elmondta, a rendőrök figyelni fogják a gyalogátkelőket és környéküket, éppúgy büntetésre számíthat az az autós, aki nem biztosít áthaladási elsőbbséget számukra, mint az a gyalogos, aki nem használja a számára kijelölt átkelőhelyet. Az a kerékpáros, aki gépén ülve - tehát kerékpárosként - veszi igénybe az átkelőt, szintén a zsebébe nyúlhat, a kiszabható helyszínbíráság ugyanis 5 és 50 ezer forint között van. Mivel a balesetek többségét a kerékpárosok ittasan idézték elő, a rendőrök szondáztatni fogják őket, de sötétedés után a világító berendezések, lakott területen kívül a fényvisszaverő mellény használatát is ellenőrzik majd.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában