Helyi közélet

2013.03.23. 14:59

Biztonsággal üzletelni Hong Konggal, Kínával

Miskolc - “Kína kapujáról” tartottak konferenciát a Palotaszállóban.

Miskolc - “Kína kapujáról” tartottak konferenciát a Palotaszállóban.Konferenciát rendezett szombaton délelőtt a lillafüredi Palotaszállóban a miskolci Nano-Team Kft. és a Hong Kong Businnes Association Worldwide (HHKBA), a Hong Konggal és Kínával üzleti kapcsolatokat ápoló magyarországi cégek egyesülete. A rendezvény célja az volt, hogy a régióban működő, Hong Konggal és Kínával kereskedni kívánó cégek megismerkedhessenek az előnyös lehetőségekről, tanácsokat kapjanak üzleti kapcsolataik távol-keleti bővítéséhez.

Czupper András, a rendező Nano-Team Kft. ügyvezető igazgatója munkatársunknak elmondta: Hong Kong Kína gazdasági kapuja; hatalmas lehetőségeket kínáló hatalmas piac, azonban ha valaki felkészületlenül, előzetes ismeretek és támogatók nélkül próbál betörni ide, azt érhetik kellemetlen meglepetések. Bár önmagában a piac mérete is vonzó lehet az exportorientált vállalkozások számára, a hazainál olcsóbb munkaerő és a kínai munkafegyelem miatt azok között is vannak érdeklődők, akik európai piacra termeltetnének Kínában. A HHKBA a helyismeretének, helyi kapcsolatrendszerének köszönhetően biztonságosabbá teheti a Hong-Kong-i cégekkel való üzletkötést, révükön kereskedelmi és más üzleti kapcsolatok alakulhatnak ki a magyar és a távol-keleti partnerek között, akik egymásra találásában is szerepet vállal a szervezet.

A konferencián Czupper András köszöntötte a megjelenteket, Miskolci Méteres borral ajándékozta meg a HHKBA képviselőit, majd Vécsi György, a Miskolc Holding vezérigazgatója, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnökségi tagja mutatta be a Borsod megye és Miskolc gazdasági klímáját. Beszélt megyénk potenciáljáról, s miskolci befektetés-ösztönző lépésekről, az ipari parkok és a geotermia felhasználásában rejlő lehetőségekről, majd ismertette a nyolctagú megyei delegáció Kínában, Shandong tartományban tett útjának tapasztalatait. Mint elmondta, A BOKIK és a megyei önkormányzat szervezesében január 12-e és 21-e között megvalósult utazás során számos vállalatot látogattak meg, üzletember-találkozókon vettek rész, és kapcsolatot alakítottak ki a CCPIT-vel (kínai kereskedelmi kamara és vállalkozói szervezet). Vécsi György elmondta: az út sikeréhez hozzájárult az is, hogy a BorsodChem tulajdonosa, a Wanhua székhelye Shangdong tartományban van, és a Wanhua képviselői mutatták be a magyar delegáció tagjait a helyi üzletembereknek. A legtöbb meglátogatott vállalatnál a minőség, a mennyiség és a rend volt a jellemző, mondta még Vécsi György, akit lenyűgözött a kínaiak szorgalma, munkához való viszonyulása, és az a dinamikus fejlődés, ami szinte mindenhol tetten érhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában