Vérnyomok a Portugáliában eltűnt brit kislány szobájában

A Portugáliában eltűnt négy éves brit kislány szülei úgy gondolják, hogy gyermekük még mindig életben van. A szülők arra a meg nem erősített hétfői hírre reagáltak, hogy a portugál rendőrség vérnyomokat talált a hotelszobában, ahonnan a kislány eltűnt.

Kate és Gerry McCann a Sky News televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a múlthéten a portugál rendőrség közölte velük, hogy az életben lévő Madeleine-t keresik, és nem gyilkossági ügyként kezelik az esetet. A szülők jelezték, hogy teljesen együttműködnek a rendőrséggel, és nem kommentálhatják a megjelent híreket, mert azzal akadályoznák a nyomozást, amit “soha de soha nem tennének”. A szülők hozzátették: biztosak abban, hogy lányuk még életben van.

Egy portugál újság hétfőn meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a keresőkutyák vért találtak abban a hotelszobában, ahonnan eltűnt a kislány. Az újság információi szerint a vérnyomokat valaki megpróbálta lemosnia falról. Jelenleg azt vizsgálja a rendőrség, hogy a lány vérét találták-e meg.

A lány eltűnését vizsgáló portugál főnyomozó nem kommentálta az újságban megjelent hírt.

A 4 éves brit kislány még májusban tűnt el Portugáliában egy hotelszobából, miközben szülei néhány méterre a szállodától vacsoráztak.