Friss hírek

2009.01.09. 13:44

"Gázos" hiba, az unió soros, cseh elnökségének még mindig Putyin az orosz elnök

<p>Az orosz-ukrán gázvita ügyében Vlagyimir Putyint nevezte meg jelenlegi orosz államfőnek az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Csehország. A gázvitát lezáró csütörtök esti megállapodásról szóló közleményben Csehország a jelenlegi orosz kormányfőt, Vlagyimir Putyint államfőnek nevezte meg. A negyven perccel később kiadott javításban pedig ismét elkövették ugyanazt a hibát. A korrektúrában ugyanis nevének megemlítése nélkül azt írták, hogy az orosz államfővel sikerült megállapodni, miközben a vitában mindvégig Putyinnal folytattak tárgyalásokat.</p>

Elemzők szerint az orosz hatalmi körökben jelenleg is Vlagyimir Putyin bír a legnagyobb befolyással, de hivatalosan már nem ő a Kreml vezetője. Putyin 8 év hivatali idő után tavaly májusban adta át az államfői tisztséget utódjának, Dimitrij Medvegyevnek. Az új elnök később Putyint nevezte ki kormányfőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!