Veress szerint távoli az államcsőd

Távol vagyunk attól, hogy államcsőd fenyegesse Magyarországot – mondta kérdésre válaszolva Veres János a Magyar Közgazdasági Társaság tagjaival folytatott megbeszélés után hétfőn a parlamentben.

A pénzügyminiszter hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy olyan stabil és erős hátteret teremtsenek Magyarországnak, ami egyértelművé teszi mindazoknak, akik spekulatív támadásra készülnek, hogy nemcsak egy 10 milliós országgal, hanem egy nemzetközi szervezettel is szembeállnak. A tárcavezető szerint ezt célt szolgálják, a nemzetközi valutalappal folytatott tárgyalások is.

Veres János Csányi Sándor, OTP elnök javaslatával kapcsolatban, miszerint meg kell próbálni elérni azt, hogy soron kívül csatlakozhasson az ország az eurozónához azt mondta, hogy a csatlakozáshoz világos szabályrendszert alkottak, amíg ezen nem változtatnak addig ezeknek kell igyekezni megfelelni.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a pénzügyminiszter szerint a legfontosabb szerepe a stabilitásnak kell lennie, mint mondta nincsenek tabuk és a kormány még attól sem zárkózik el, hogy tovább módosítása szükség esetén a jövő évi büdzsé új változatát.