Veres Pál: “Szakmai döntés kell, hogy szülessen!”

Veres Pál: “Szakmai döntés kell, hogy szülessen!”
Miskolc – Kéri a szervezőket, hogy álljanak el a demonstráció szándékától, fogalmaz Veres Pál.

Nem ért egyet a vélemények demonstráció formájában történő kinyilvánításával, áll abban a közleményben, amelyet lapunkhoz juttatott el Veres Pál, a Földes gimnázium igazgatóhelyettese, aki pályázott az igazgatói posztra. Lapunk korábban beszámolt róla, hogy bár mind a szülők, mind a tantestület az ő pályázatát támogatta, Csiszár Miklós jegyző a másik pályázót javasolja a posztra. A hír hallatára (immár harmadszor nem támogatja az önkormányzat Veres Pál pályázatát) szervezett demonstrációt péntekre az egyik politikai párt Miskolcon.

A sajtóból értesültem a demonstrációról – fogalmazott a közleményben. Folytatja, a demonstráció szervezői nem keresték meg, és nem tájékoztatták szándékukról, ezért kénytelen e formában kifejteni álláspontját.

Emelt fővel

Nem ért egyet a demonstrációval, fogalmaz, „különösen olyan ügyekben, amelyek egyértelműen szakmai érvek mentén dőlnek el. A Földes Ferenc Gimnázium közössége és személy szerint én is arra törekedtünk, hogy tisztán szakmai döntés szülessen az igazgatói pályázatok eddigi fordulóiban, és semmilyen politikai felhang se kapcsolódjon az eljáráshoz. Ehhez a jelenlegi pályázati folyamatban is egyértelműen ragaszkodunk” – írja. Hozzáfűzi, a jogszabályok alapján egy állami iskola intézményvezetőjének kinevezése kizárólag szakmai alapon történhet, bízik benne, hogy esetükben is így lesz. – A szakmai életutam, a vezetői tapasztalatom, valamint a megfogalmazott fejlesztési terveim alapján emelt fővel vállalom a megmérettetést. Szeretném megköszönni mindazok támogatását, akik eddigi tevékenységem alapján továbbra is mellettem állnak.

Az eljárás menete

Veres Pál részletezi azt is, hogy hogyan változott a fenntartóváltás következtében az intézményvezetők megbízásának eljárásrendje. A pályázatokat és az ezekről kialakított véleményeket esetükben a miskolci tankerület vezetője összegzi és továbbítja a minisztérium felé, ahol a vélemények mérlegelésével a miniszter dönt a megbízásról.

Szerinte egy demonstráció a döntéshozatal törvényes folyamatát nem bedolyásolja, legfeljebb hangulatot, indulatokat kelt, s megítélése szerint ez nem kívánatos. Ezért kéri a szervezőket, hogy „vegyék figyelembe a folyamat jogszerűségét, a köznevelési törvény szakmaiságot előtérbe helyező szellemiségét”, és álljanak el szándékuktól!

ÉM


Kapcsolódó cikkek:

Demonstrációt szerveznek a jegyzői döntés ellen
Miskolc – Veres Pál melletti kiállásra szólít fel az Együtt miskolci szervezete.

A jegyző embere nem Veres Pál
Miskolc – Megszülettek a városházi javaslatok az iskolaigazgatói pályázatokról.