Véres késsel a kezében fogták el Nyíregyházán

Nyíregyháza – Hétfőn koraeste Nyíregyháza külterületén egy 59 éves asszonyra törte rá az ajtót egy pár házzal távolabb lakó férfi, és azt mondta, hogy nem bántja, ha kap tízezer forintot.  Véres késsel a kezében fogták el Nyíregyházán 2. 2008.10.14.  

13:15: 12 döfés a Repülőhídon

A támadás nyomai még most is jól láthatóak a repülőhíd lépcsőin. Az itt közlekedők csak találgatják mi történt. A legközelebbi italboltok egyikében az alkalmazott esti váltáshoz érkezett, amikor megtörtént a szurkálás.

Balogh Edina elmondta: – Kilencre jöttem dolgozni, akkor már a mentők itt voltak, és nagy volt a felfordulás. Akkor mondta valaki, hogy itt a közelben egy nőt megszúrtak. A támadóról nem tudok semmit, azt sem tudni, hogy előtte nálunk járt-e de úgy mondták, csinálhatott volna akár itt is balhét, hiszen a távolság alig pár méter.

– A közelben lévő buszmegálló váróterme előtt többen szoktak állni, lehet, hogy közülük valaki hallotta az áldozat sikoltásait. Segíteni viszont aligha tudtak volna neki. A legközelebbi szórakozóhelyről többen odamentek a zajra, egyikük megfigyelte a menekülő támadót, rendőrt hívtak és segítettek a sebesült ellátásában.

A rendőrség még kedden is a felmerült adatokat ellenőrzi, illetve fokozott járőrözéssel igyekszik a köznyugalmat helyreállítani. Arra vonatkozó adat nincs, hogy a gyalogos felüljárón haladó nőt miért választotta ki a gyanúsított, úgy tudni korábban nem ismerték egymást. Ezek alapján bárki lehetett volna áldozata a 12 döfésnek. A MÁV állomásnál több térfigyelő kamera üzemel, itt csak egy van, de elhelyezésénél fogva épp azt a területet takarja a villanyoszlop, ahol a hétfői támadás helyszíne volt.

12:00: Információink szerint a Jósa András Oktató Kórházban fekvő, megkéselt hölgy életben van, ám semmilyen egyéb tájékoztatáshoz nem járult hozzá. Így orvosai sem nyilatkozhatnak állapotáról…

10:07: A néninek összesen ennyi pénze volt, hiába szólt, hogy így másnap már ennivalót sem tud venni, a szomszéd elvette a bankjegyet, majd megkötözte a sértettet.

Távozása után az asszony kiszabadította magát, telefonon felhívta fiát, aki egy közelben lakó ismerősének, az egy polgárőrnek szólt, aki végül értesítette a rendőrséget. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte keresni a férfit.

Másfél óra múlva a vasútállomás közelében késeltek meg egy 55 éves nőt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető ugyanaz a férfi volt, aki addig egy közeli büfében italozott az előzőleg rabolt pénzből.

Áldozatát a gyalogos felüljárón támadta meg, tizenkét alkalommal szúrta meg a felsőtestén a segítségért kiáltozó asszonyt, majd elmenekült. A nő életveszélyesen megsérült. Percekkel később a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Mobil Ellenőrző Csoportja az elkövetés helyétől alig 50 méterre, kezében a véres késsel fogta el a feltételezett tettest.

A 39 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, illetve rablás megalapozott gyanújával vette őrizetbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya - tudtuk meg Fülöp Gergely rendőrfőhadnagytól.

Hallott, látott valamit az esetről? Pletykálnak az utcán? Küldje el nekünk, mit tud a szerk@szon.hu címre!

Kapcsolódó cikkek:

– Pusztai Sándor –