Veres János cáfol

A szerdai hírek szerint a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy nyilvánítsa érvénytelennek a Malév privatizációját, ne fogadja el az AirBridge ajánlatát; a párt információi szerint Veres János pénzügyminiszternek kapcsolata volt az orosz hátterű cég képviselőivel – jelentette ki Rogán Antal, az ellenzéki párt kampányfőnöke Budapesten. Előzmények [DOC 31 KB]

A korábbi hírek szerint Veres János, nem csak üzleti partnere az említett cégnek, hanem egyetemi csoporttársa is volt a pályázó cég igazgatósági tagjának Leonov Péternek.

Nem lobbizott

Veres János pénzügyminiszter lapunknak szerdán délután cáfolta a híreket. Elmondta: semmiféle üzleti kapcsolatban nem áll az említett AirBridge Kft-vel. Cáfolta azt is, hogy a cég vezetőségi tagja csoporttársa lett volna. Állítása szerint: lehetett ugyan a Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója, de nem ismerték egymást ez idő alatt.

Veres János szólt arról is, hogy a Malév privatizációja kapcsán valóban találkozott a cég vezetőivel, ahogyan más, állami vagyon megvásárlása iránt érdeklődő számtalan céggel és cégvezetővel is.

Azokra a hírekre reagálva miszerint lobbizott volna az AirBrige érdekében elmondta: a törvény adta kereteken belül – mint pénzügyminiszter – csupán felügyeli az APV Rt. munkáját és nem döntéshozó. A leendő vevő kiválasztását a részvénytársaság szakemberei végzik.

– Sipos Marianna –