Verekedésnek indult, szurkálás lett belőle – egy súlyos, egy életveszélyes sérült

Szurkálással végződött egy péntek éjszakai verekedés Baján. Az összetűzésnek a járőrök vetettek véget. Három fiatal esett egymásnak, az egyiknek eltört az arccsontja, míg egy másik szúrt sérülést szenvedett. Mindketten kórházban vannak. Az eset pontos körülményeit még vizsgálják, jelenleg a késelő ellen folyik eljárás életveszélyt okozó testi sértés miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint a rendőrök Baján, a Szent Antal utcában járőröztek péntek este, amikor észrevették, hogy két ember egy harmadik földön fekvő férfit bántalmaz. Megálltak, majd felszólították őket, hogy hagyják abba a verekedést, ám ekkor mindketten futásnak eredtek. Rövid üldözés után azonban mindkettőt sikerült elfogni.

Mint kiderült, egy 17 éves katymári és egy vele egyidős bajai fiatal az egyik lakóházban keveredett szóváltásba a harmadik résztvevővel: egy 25 éves mohácsi férfival, akit a lakóházban, majd az előtte lévő útszakaszon több alkalommal is bántalmaztak.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a földön fekvő mohácsi férfi arccsonttörést szenvedett, tehát súlyosan megsérült. Ő volt az, aki szúrt: egy pillangókéssel sebesítette meg a 17 éves katymári fiatalt, akit hastájékon talált el. A fiatalember életveszélyes sérülést szenvedett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megvert, valamint a megszúrt férfi jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

Az eset pontos körülményeit a nyomozás fogja tisztázni, jelenleg a 25 éves mohácsi férfi ellen folyik az eljárás életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.Sporthírek