Vércukormérés Szegeden

A szakadó eső ellenére több százan mérették meg vércukorszintjüket Szeged főterén szombaton – mondta a Független Hírügynökségnek Balog Tibor, a Körmaraton Magyarország Futóexpedíció szervezője. Az expedíció 4 tagja idén azért futja körbe az országot, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség megelőzésének fontosságára.

A pilótából, bankárból és két testnevelőtanárból álló futóexpedíció július 30-án indult Budapestről és számos települést érintve szombaton ért Szegedre. Útjuk során a vércukorszintmérést népszerűsítő “Egy csepp figyelem” alapítvány céljait hirdették.
A csongrádi megyeszékhely főterén az alapítvány munkatársai várták a futókat és az érdeklődöket.
Balog Tibor elmondta: a vércukorszint-, vérnyomásmérés, tanácsadás délután 2-től 6-ig tart, de már 4 órakor több mint 300-an jöttek el.

A futóexpedíció 1995 óta minden évben egy-egy jótékony célt kiválasztva körbefutja Magyarországot. Egy-egy futó külön teljesít naponta 20-30 kilométert, összességében 300 települést érintenek. Valamennyi helységben felhívják a figyelmet választott jótékonysági céljukra: korábban például futottak a paralimpiai csapatért, az árvízkárosultakért, a vak gyermekekért, a fogyatékkal élőkért.

A futóexpedíció vasárnap indul tovább Szegedről, várhatóan augusztus 10-én érnek vissza Budapestre.