Helyi közélet

2015.09.03. 15:38

A napelempark fedezi majd az igényüket Hidasnémetiben

Hidasnémeti - Hidasnémeti önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy a pénzügyi és környezeti szempontú fenntartható működés vonatkozásában fontos megújulóenergia-alapú technológiák mentén fejlessze energiagazdálkodását.

Hidasnémeti - Hidasnémeti önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy a pénzügyi és környezeti szempontú fenntartható működés vonatkozásában fontos megújulóenergia-alapú technológiák mentén fejlessze energiagazdálkodását. Ez irányba mutat, hogy a település külterületén már megvalósult egy 70 kilowatt teljesítményű napelempark, amely a település villamosenergia-igényét részben fedezi. Ugyanezen fejlesztési irányt próbálta meg követni az önkormányzat azzal, hogy az intézményei esetében is a megújulóenergia-alapú technológiák telepítését kezdeményezte a fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukcióhoz „Napelemes rendszerek telepítése hidasnémeti intézményekre” címmel. A KEOP pályázat sikeres volt, és a fejlesztés eredményeképpen összesen 55,7 kilowatt csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer kerül fel az önkormányzat által fenntartott épületekre. A beépített rendszerek által termelt energiahozam nem haladja majd meg az intézmények várható villamosenergia-fogyasztását, ily módon minden létesítmény esetében elmondható, hogy többlettermelés nem képződik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában