Az eredmény magáért beszél

Rajz József beszéde a játszótér átadásakor
Rajz József beszéde a játszótér átadásakor - © Fotó: Ádám János
A 2016.07.20-án, Bereten átadott játszótér sokkal többről szól, mint csak arról, hogy a gyerekek a szabadidő hasznos eltöltéséhez kaptak egy lehetőséget. Ennek a játszótérnek az egyik legfontosabb üzenete az összefogás. Hogy a nehéz életkörülmények ellenére ne veszítsék el a bizodalmukat, az életbe vetett reménységüket. Rajz József írása.

Ahhoz, hogy ez a játszótér létrejöhetett, kellett a faluban élő emberek közös munkája. Szükség volt a közös, együtt gondolkozásra és a cél eléréséhez az odáig vezető úton való együtt járásra. Ezt az egységet meglátva és értékelve mások is be tudtak kapcsolódni ebbe a közös munkába a támogatásukkal.

Elsősorban a bereti önkormányzat, amely a területet biztosította az Életút Alapítvány számára. A Magyarországi Kelet-Európa Misszió Alapítvány, amely a kapcsolat létrejöttében és működésében nyújtott elengedhetetlen segítséget. A Svájci Kelet-Európa Misszió és a Zürichben működő Szabad Evangéliumi Közösség, amelyek a játszótér és a megvalósulás költségeit biztosították. A Miskolci Ámen Gyülekezet, amely az itt élő emberek és gyerekek hétköznapjaiban nyújt elengedhetetlen segítséget, hogy a nehéz életkörülmények ellenére ne veszítsék el a bizodalmukat, az életbe vetett reménységüket, hanem kitartásukkal, odaszánásukkal az összefogással valósítsák meg álmaikat.

Helyi nagyvállalkozók is, látva ezt a tenni akarást, értékelték és támogatták az összefogást. Dr. Viszlai Béla, a Deteki Vízüzeméből biztosította a svájci csoport számára a szükséges ivóvízmennyiséget. Burkus Balázs helyi vállalkozó a játszótér területének a kialakításához gépeket adott az Alapítvány számára. Farkas Lajosné Czirják Irén a csoport elhelyezésében, étkeztetésében nyújtott nagy segítséget.

Szóval az eredmény magáért beszél. A közel 2 és fél millió forintból megépült játszótér kész, a gyerekek birtokba vehették. Köszönet a jó szándékért, a segítségért. Jó helyre ment.

Szerzőnk az Életút Alapítvány vezetője


Svájciak hozták és szerelték a játszóteret Bereten

Beret – A svájci alapítványon keresztül 16 és 20 közötti fiatalok gyűjtöttek össze közel 1,5 millió forintot a játszótérre.