ERDON Music

2007.10.31. 11:53

Joe Cocker koncertje Debrecenben

<p>Joe Cocker debreceni koncertje után több országban folytatja turnéját: fellép Svájcban, Németországban és Franciaországban is.</p>

Két év múltán ismét Magyarországon ad koncertet Joe Cocker: a 63 éves, Amerikában élő angol zeneszerző és énekes november 7-én, az ötéves Főnix Csarnok jubileumi programsorozata keretében lép színpadra – közölte Markovics Zita, a csarnokot üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Kht. sajtóreferense tegnap az MTI-vel.

Negyven éve a pályán

Joe Cocker rekedtes hangjával belopta magát még a rock iránt kevésbé rajongók szívébe is. Példaképe John Lennon, Paul McCartney és a soul zene koronázatlan királya, Ray Charles. Cocker az ő hatásukra kezdett zenélni 15 évesen, de évtizedek alatt ő maga is műfajt teremtett igazán egyedi hangzású dalaival. Lassan már 40 éve van a pályán, nevét 1969 óta hallhatjuk, mint a híres woodstock-i fellépők egyikét. Akkor a With a Little Help From My Friends című Lennon-McCartney számot adta elő olyan feldolgozásban, amivel bevonult a rockzene nagyjainak sorába. A november 7-ei debreceni koncerten az idén márciusban megjelent új lemezéről ad elő dalokat a sztár. Ezek lélektől lélekig szólnak, amit jelez az új album címe is: Hymn 4 My Soul.

A koncert helyszíne az öt évvel ezelőtt átadott Főnix Csarnok, Magyarország második legnagyobb rendezvénycsarnoka. A 8.500 férőhellyel rendelkező épület már az átadásakor, 2002-ben megtelt, amikor megrendezték a tornász világbajnokságot, s azóta is olyan nagyszabású programoknak ad otthont, amelyek nemcsak Debrecenből és környékéről, hanem az ország minden részéből, sőt a határainkon túlról is vonzzák a közönséget. A Főnix Csarnok nemcsak sportesemények alkalmával telt meg, hanem olyan sztárok fellépésekor is, mint például Bryan Adams, vagy a Deep Purple.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!