Friss hírek

2008.08.30. 12:51

Szabolcsban is elfogtak színesfém-tolvajokat

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is eredményes volt az az összehangolt akció, amelyet csütörtökön tartottak a rendőrök az illegális színesfém átvevőhelyek lebuktatására. Zugfelvásárlók buktak le, de találtak illegálisan bontott személyautókat is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.</p>

A záhonyi rendőrök fogták el azt a férfit, aki még júliusban Tiszabezdéden két tűzoltókocsiról lopta el a rézből készült sugárcső-pisztolyt. A 28 éves - akkor közmunkás - férfi a tűzoltószertárban szerelte le az összesen 100 ezer forintot érő eszközöket, amiket aztán mindössze 1500 forintért adott tovább. Ugyanitt bukkantak egy 11 és egy 12 éves fiúra, akik néhány hete három aknafedelet loptak el. Ők a koruk miatt nem büntethetők, ezért a gyermekvédelmi szolgálatot és a jegyzőt értesítették.

Két kótaji férfi és egy nagyhalászi nő házának udvarán csaknem öt tonna fémhulladékot, egyebek mellett 57 hűtőszekrényt és 4 gépkocsit találtak. Nem volt felvásárlási engedélyük, ezért eljárás indult ellenük.

Két hajdúdorogi férfi egy tanyáról lopott el csaknem 40 ezer forintot érő vasat, amit eladtak. A 20 illetve 29 éves fiatalembereket lakásukról állították elő, kihallgatásuk után szabadon engedték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!