Friss hírek

2008.08.30. 17:09

Megértő szocialista válasz az SZDSZ elutasítására

<p>Az MSZP tudomásul veszi, hogy az SZDSZ Ügyvivői Testülete jelenleg nem kívánja korábbi döntését megváltoztatni, kormányzati szerepet és felelősséget vállalni - így reagált Lendvai Ildikó, a szocialista párt frakcióvezetője Fodor Gábor szombati bejelentésére. Az SZDSZ elnöke ugyanis azt közölte az Ügyvivői Testület kétnapos ülése után, hogy a párt elutasítja Gyurcsány Ferenc cselekvési tervét.</p>

Lendvai Ildikó közleménye szerint az MSZP érdeklődéssel várja az SZDSZ konkrét javaslatait az adóscsökkentés igényelt további forrásaira, az állami és szociális kiadások mérséklésére, illetve más nagy társadalmi kérdések: például a roma integráció vagy a fenntartható környezettudatos fejlődés megoldását szolgáló intézkedésekre.

Elképzeléseinek nyilvánosságra hozásával a miniszterelnök és az MSZP szándéka nem az volt, hogy a politikai és a gazdasági élet bármely szereplője azonnal és feltétel nélkül azonosuljon a kormány politikájának minden részletével, hanem az, hogy teret adjon az értelmes vitának, felelős javaslatok születésének és ütköztetésének - szögezi le a frakcióvezető. Mint fogalmaz, ezt kéri és várja a Szabad Demokraták Szövetségétől és másoktól is. A javaslatok megtárgyalására az MSZP kész - ahogy azt az SZDSZ elnöke javasolja - a törvénytervezetek parlamenti vitájában és a már megindult szakértői, társadalmi és politikai konzultációkon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!