Vendéggyűlölő magyarok – Világgazdaság

Magyarország sereghajtó a vendégszeretet területén -áll a Világgazdasági Fórum turisztikai felmérésében. A magyarok a 100-ik helyet foglalják el a 124 országot tartalmazó listán, a jelentés szerint a turistákkal szembeni ellenszenv jelenti a magyar turizmus leggyengébb láncszemét – írja a lap. A felmérés a turisztikai ágazat versenyképességét vizsgálta. Eszerint a világ első számú turistacélpontja Franciaország, ahol […]

Magyarország sereghajtó a vendégszeretet területén -áll a Világgazdasági Fórum turisztikai felmérésében. A magyarok a 100-ik helyet foglalják el a 124 országot tartalmazó listán, a jelentés szerint a turistákkal szembeni ellenszenv jelenti a magyar turizmus leggyengébb láncszemét – írja a lap.
A felmérés a turisztikai ágazat versenyképességét vizsgálta. Eszerint a világ első számú turistacélpontja Franciaország, ahol hasonló az ellenszenv a külföldiekkel szemben. Az európai országok közül Svájc felel meg minden előírásnak. Ott gyakorlatilag nincs gyenge pontja a turizmusnak.
A jelentés készítői tizenhárom tényező szerint rangsorolták az országokat. Ezek a szabályozási környezet, az infrastruktúra, illetve az emberi, kulturális és természeti erőforrások köré csoportosíthatók.
Magyarország az összes szempont figyelembevétele után a 40. helyen végzett a 124 országból.