Véletlenül agyonlőtte az öccsét – két évet kapott

Két év felfüggesztett börtönre ítélte kedden a Fővárosi Bíróság azt a török kereskedőt, aki véletlenül agyonlőtte a saját testvéröccsét, amikor zsarolók támadták meg őket.

A török papucskereskedőt egy másik, konkurrens török cég emberei 2003 nyarán rendszeresen zsarolták és fenyegették. Amikor megtámadták a józsefvárosi piacon levő irodáját, a kereskedő illegálisan tartott fegyverével két támadót súlyosan megsebesített, de véletlenül lelőtte a testvérét is.

A nyomozás során a konkurrens török cég vezetőjének magyar ügyvédje segített megbízójának a bűnjelek eltüntetésében. A szövevényes bűnügyben négy török és négy magyar vádlott szerepel.

Vaskuti András büntetőtanácsa az öccsét véletlenül agyonlövő török kereskedőt 2 év börtönre ítélte, amit 4 év próbaidőre felfüggesztett. A zsarolók büntetése kettőtől négy és fél évig terjed. Két magyar vádlott súlyos testi sértésért egy, illetve másfél évet kapott. A bűnpártoló ügyvédnőt hat hónap felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtották és három évre eltiltották az ügyvédi foglalkozástól.

Az ítélet a vádlottak felénél jogerős, a többiek enyhítésért fellebbeztek.Sporthírek