Helyi közélet

2010.03.17. 11:19

Lions Nap: összefogtak az oroszlánok

<p>Miskolc - Első ízben tartanak Lions Napot a magyarországi Lions klubok, köztük a miskolciak is.</p>

Az egészségmegőrzésé és a kultúráé lesz a főszerep az első Lions Napon március 24-én Miskolcon a Művészetek Házában. A Lions klubok Magyarországi Szövetsége tulajdonképpen ahhoz a nemzetközi hagyományhoz csatlakozott, melynek köszönhetően egy-egy ország klubjai úgynevezett Lions Dayt rendeznek, mondta el sajtótájékoztató keretében Kiss László, az az Első Miskolci Lions Club tagja. A hazai klubok március 19-e és 27-e között tartják Lions Napjukat. A miskolci rendezvény három Lions klub összefogásával születik. Ezek: az Első Miskolci Lions Club, a Deborah Lions Club, valamint a Miskolci Royal Lions Club.

Koncert is lesz

Lőrincz Gabriella, a szövetség zónaelnöke jelezte: a világ 185 országában mintegy 44 ezer 500 Lions klub működik, Magyarországon 49 a klubok száma. A Lions Day tulajdonképpen azért született, hogy a karitatív tevékenységükről ismert kluboknak lehetőségük legyen munkájuk megismertetésére, és alkalom nyíljon arra is, hogy az embereket bevonhassák különböző programokba.

Az Első Miskolci Lions Klub 19 éves működése alatt számtalan adománygyűjtési akciót szervezett, kiemelt figyelmet szentelve a fogyatékkal élőknek, a látássérülteknek és a környezetvédelemnek, fogalmazott István Zsolt, a klub soros elnöke. Hozzátette: a miskolci Lions Nap központi témája is a látás, melyben nagy segítségükre van a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központ. A témához kapcsolódik az este 7 órakor kezdődő koncert is, melyen Érdi Tamás vak zongoraművész előadását hallgathatja meg a közönség. A bevételből a klubok a gyengénlátókat támogatják.

Szűrések

A Lions Nap egészségmegőrzési részéről dr. Koleszár Lajos, az Első Miskolci Lions Club tagja szólt. Délelőtt 10 órától a Művészetek Háza előterében látásvizsgálaton, színlátásvizsgálaton és vércukorszűrésen vehetnek részt az érdeklődők, de az épület elé érkező szűrőbuszban tüdőszűrést és csontsűrűségmérést is végeznek. Az egész napos programot a Lévay József Református Gimnázium diákjai is segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában