Évekre elég kiadatlan felvétel maradt Michael Jackson után

Évekre elegendő, eddig még kiadatlan Michael Jackson-dal maradt a popsztár halála után – nyilatkozta szerdán Tommy Mottola, aki a Sony lemezkiadó főnöke volt 1998-tól 2003-ig.

A felvételek között olyan dalok is vannak, amelyek Jacko korábbi albumaira készültek, de helyhiány nem kerültek fel a nagylemezekre, de vannak olyan zenék is, amelyeket a múlt csütörtökön elhunyt popsztár nemrég vett fel a szenegáli Akon-nal és a Black Eyed Peas frontemberével, Will.I.Am-mel.

Mottola azt mondta: az ő tudomása szerint többtucatnyi dal maradt még kiadatlanul – ezeket a felvételeket a közeljövőben megjelentetik majd. A volt lemezcég-főnök szerint “a dalok brilliánsok és egy zenei géniusz nyomait viselik magukon.” Mottola hozzátette: szerinte több kiadatlan dala volt Jacko-nak, mint Elvis Presley-nek.

Michael Jackson halála óta világszerte rekordokat dönt a popsztár albumainak és dalainak az eladása. A “Number Ones,” az “Essential Michael Jackson” és a “Thriller” albumok már ezen a héten is a legjobban keresett nagylemezeknek számítanak az Egyesült Államokban, és csak Amerikában 2,3 millió Michael Jackson-dalt töltöttek le legálisan az internetezők alig egy hét alatt.

Michael Jackson legutóbb 2001-ben jelentetett meg egy nagylemezt “Invincible (Legyőzhetetlen)” címmel, de azóta is több felvételt készített. Tavaly jelent meg a “Thriller” újrakiadása, az album megjelenésének 25. évfordulójára. Ezen egyetlen új dal, a “For All Time” volt.

A Black Eyed Peas tagja, Will.I.Am a héten azt nyilatkozta, hogy Jackson halála előtt több közös dalt is rögzítettek, amelyek Jackson stúdiójában lehetnek. Akon éppen akkor kezdett volna ismét dolgozni Jacko-val, amikor a popsztár befejezte volna londoni koncertjeit. A szenegáli énekes több interjúban is elmondta, hogy csak egy dalt fejeztek be, a “Hold My Hand (Fogd meg a kezem)” tavaly az interneten kiszivárgott. De Akon felénekelt Jackson-nal több dalrészletet, amelyek kitehetnek egy egész nagylemezt is.Sporthírek