Vékonyodott a szalkaiak kerete

Székely Áron
Székely Áron
Nyíregyháza – Az előző hetihez képest egységesen egy órával később kezdődnek a harmadosztályú bajnokik, és ezúttal minden találkozót vasárnap rendeznek a Tisza-csoportban. Két helyszínen is szabolcs-szatmár-beregi párharcot bonyolítanak, mindegyiknek más-más a pikantériája.

Balkányban ezennel avatják fel a felújított pályát. A létavértesi győzelemmel tovább szilárdult a csapat pozíciója a tabella élén, a vendég sényőiek viszont három gólos vereséggel mutatkoztak be tavasszal.

Az egyaránt győzelemmel rajtoló Ibrány és Mátészalka mérkőzésének előzménye, hogy a hét elején két fővel vékonyodott a szatmáriak kerete. Ezzel együtt a megyei párharcok sajátossága, hogy helyezéstől függetlenül érdekes kilencven percet ígér.

A nyírmadaiak és a rakamaziak úgyszintén hazai környezetben lépnek pályára, és mivel a megyei bajnokságok is folytatódnak, dúskálhatnak a kínálatban a focibarátok.

15. forduló: szakvezetői várakozások

Balkány (1.)–Volán-Sényő (7.)

Mirgai László, balkányi edző: – A heti felkészülésünkre egykori kapusunk és főrendezőnk halálesete rányomta a bélyegét, nehezen tudjuk túltenni magunkat a tragikus híren. Remélem, a meccsen ez nem látszik, hanem az egész csapat arra törekszik, hogy újra hazai közönség előtt méltóképpen búcsúztassuk az elhunyt barátainkat, a nagyszerű sportembereket.

Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – A létavértesi sikerével végképp bajnokesélyessé lépett elő a Balkány. A felújított pályájukon a realitás talaján maradva egyértelműen ők az esélyesek. Nekünk nincs veszítenivalónk, ugyanakkor nem feltartott kezekkel állunk ki. A korosztályos meccsek biztosan sokat kivesznek fiataljainkból, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Ibrány (4.)–Mátészalka (6.)

Németh Károly, ibrányi edző: – Megfelelő rajtot vettünk a gondjaink ellenére Sényőn, amit sem alul, sem túl nem értékelünk. Egy akaratos és dacos Mátészalka érkezik hozzánk, amely mindig képes kellemetlen perceket okozni nekünk. Kérem közönségünket, minél többen látogassanak ki a meccsre, mert szeretnénk győzni az idei első hazai bajnokinkon.

Tóth Zoltán, mátészalkai edző: – Nem akarom, hogy siránkozásnak tűnjön, de tény: két játékossal megfogyatkozott a keretünk, ugyanis Szakács abbahagyta a futballt, Bakos pedig hirtelen Írországba távozott. Ettől függetlenül nem adjuk olcsón a bőrünket, szeretnénk egy jó meccset játszani az erős Ibrány otthonában, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.   

Nyírmada (2.)–Balmazújváros (10.)

Szilágyi Bertalan, nyírmadai edző: – Kitűnően sikerült a rajtunk, a nyíradonyi győzelmünkkel tovább erősítettük pozíciónkat.A balmazújvárosiak is nyertek, a masszív Nánást verték meg, és ez mindenképpen óvatosságra int bennünket. Tuza és Fejes játéka kérdéses, gólfelelősünk, Fekete pedig begyűjtötte a harmadik sárga lapját.     

Rakamaz (5.)–Létavértes (3.)

Veigli Géza: – Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, feledtetnünk kell a sátoraljaújhelyi kudarcot. Ehhez jóval bátrabb, harcosabb játékra van szükség vasárnap. A Létavértes szereplése a múlt heti veresége ellenére tekintélyt parancsol, azonban ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Horváthra eltiltás miatt nem számíthatok.

– Ladányi Tóth Lajos –

 További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek