Vegyész RC: Úgy tűnt, hogy sima lesz, de aztán küzdeni kellett

Vegyész RC: Úgy tűnt, hogy sima lesz, de aztán küzdeni kellett
Kazincbarcika – A sümegiek voltak a Vegyész RC vendégei a férfi röplabda NB I hétvégi fordulójában.

A 2012/2013-as szezon után újra a többiekkel készülődhetett élvonalbeli találkozóra Lehóczky László, a vegyészvárosiak feladója, aki azóta nem játszott a gárdában. Mint az ismert, az ugyanezen a poszton szereplő és nyáron igazolt röplabdázó, Török Roland nemrégiben távozott a VRCK-tól és a klub egykori alkalmazottját kereste meg, aki így visszatért korábbi sikerei színhelyére. Egy Kozsla-Árva sánc volt az első szép hazai megmozdulás (4-2), majd nem sokkal később Szabó D. bombájába csak beleérni tudott a vendégek blokkja, a hárítás nem sikerült. Juhász centerben alakította 8-4-re az állást, 11-6-nál pedig Árva érkezett energikusan a vonal mögül. Ült Juhász szervája is, természetesen következett a dunántúliak időkérése (13-6). Nem találta az ellenszert a Sümeg, Bokor is betakarta őket, így hamar elérkezett a második technikai szünet (16-7). Jött viszont egy apró hullámvölgy (18-12), Toma Sándor avatkozott közbe, miként 20-12-nél Németh Ödön. Az első szett megnyerését Bokor ütése jelentette.

Nem hozott

A második menetben Lehóczky debütált, érkezett Toronyai helyére. A mezőnyben jobban mozgott a házigazda, de Lesznyikék is kapaszkodtak, egyszer-egyszer meglepték a borsodiakat (6-6). 8-7-nél érte a feleket a játszma első technikai pihenője, aztán 10-7-nél jelzett a 30 másodpercért az SRE szakvezetője. Lehóczkyt ölelgették a társak a nyitóhelyről eleresztett ásza miatt, öttel ugrott meg a Vegyész (12-7). A háló is a hazaiak pártján volt, ebben a szakaszban az észak-borsodi akciókat nem olvasta a Sümeg, mert náluk csorogtak le a labdák (16-9). Ekkor megint a bakonyiak pillanatai következtek, egészen Szabó D. bombájáig. 19-12-nél újfent a látogatók trénere „időzött”. Árva-Surányi csere történt, a vendégek is módosítottak, amely nagy formajavulást nem hozott, mert amikor és amit kellett, megcsinálta a VRCK, vagy éppen megkapta ajándékba a pontot (25-17).

A harmadik játszma elején, 2-2 után lett 5-2, ám csak rövid ideig tartott az előny (5-6). Toma Sándor érezte úgy, hogy nem mennek jól a dolgok, ezért próbált rendet rakni csapatának háza táján. Juhász és Lehóczky egymást is zavarta, döcögött ekkor a Vegyész (6-8). Visszajött Toronyai feladóban, és Surányi helyett is Árva. 7-11-re megugrott az SRE, Soós és Németh blokkban megfogta Szabó D-t. A háló most persze a Sümeggel volt (10-15), született még egy-egy egység, s jött a második technikai pihenő. Árva sánca jelentett 13-18-at, mire idővel válaszolt Németh Ödön. Folytatódott az üldözőverseny, de felvette a kesztyűt a látogató (15-21), mígnem Toma-edző nyúlt bele a játékba. Szabó D. két bődületes és jó szervája késztette időkérésre a látogatók mesterét (18-21). Árva is „tüzelt” nyitásokból (21-23), majd rontott, Bokor hozott pontot (22-24), de Soós beejtette a labdát.

Bontott a szélen

A negyedik szettben is tartott az eufória a vendégnél, összeszedték és értékesítették a labdákat (2-3). Árva mosolygott Lesznyikre, aztán Bokor nyitását nézte be a látogató (7-3). Ismét tűzbe jöttek azonban Dolgosék, kihagyásokkal jelentkezett a házigazda (9-8). Nem ült a szerva sem, Szabó D. viszont hozta a tőle megszokottat (12-9) és Toronyai is szervában. Nem volt nagy távolság a két csapat között (15-12), Árva bontotta a SRE-t a szélen. Németh jókat nyitott, Lesznyik pedig befejezte (17-15), ráérzett az esélyre a vendég, amely 19-16-nál időt kért. A hajrában Bene mentett nagyot, pont lett a vége, 22-17-nél újfent Németh Ödön nyomott gombot. Toronyai ütés, Lesznyik out, és 24-18 lett, blokkról kipattanó labdából gyűjtöttek egy egységet Soósék, a végét Lesznyik outja jelentette (25-19). Végül nem vesztett pontot a Vegyész, amelynél sérülés miatt Kovács Z. és Banai sem lépett pályára.

– Molnár István –

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Sümegi RE
3:1 (14, 17, -22, 19)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Vígh, dr. Árpás.

Vegyész RC: Toronyai, Bokor, Kozsla, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Sümegi RE: Dolgos, Kaposi, Varga, Lesznyik, Soós, Németh. Csere: Madár (liberó), Nagy P., Kotin, Bolvári. Edző: Németh Ödön.


Toma Sándor: – Az első két szettben fegyelmezetten játszottunk, a harmadikban azonban már azt hittük, hogy meg van a meccs, és az elején elengedtük a Sümeget. Onnantól kezdve nagyon keményen kellett dolgoznunk azért, hogy helyreálljon a játékunk.

Németh Ödön: – Egyértelműen a hazaiak voltak ennek a mérkőzésnek a favoritjai, az első szettben ezért megilletődöttek voltunk. A másodikban már odatettük magunkat, a harmadikban és a negyedikben pedig egyenrangú ellenfelei voltunk a Vegyésznek. Ekkor már nem volt egyoldalú a meccs, gratulálok a csapatnak a mai teljesítményéért.