Vegyész RC: Tudják, mire kell figyelni

Budapesten is a listavezető Vegyész az esélyes
Budapesten is a listavezető Vegyész az esélyes - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Pénteken 20 órától a Pénzügy­őr vendége a VRCK a férfi röplabda NB I-ben.

Hosszú hétvégét tudott le a múltkor a kazincbarcikai élvonalbeli férfiegyüttes: előbb Pécsett játszottak NB I-es bajnokit Banaiék, aztán pedig elutaztak Ausztriába, ahol lejátszottak két Közép-Európa Liga (MEVZA) összecsapást.

Gyenge nyitásfogadás

– Az, hogy vereséget szenvedtünk az Aich/Dobtól és a Kamniktól a hétvégén, igazából vállalható, a nyitásfogadásunkkal viszont nem büszkélkedhetünk – tekintett vissza Daniel Oravec, a VRCK vezetőedzője. – Ebben a játék­elemben nagyon gyengén teljesítettünk, és még a szerváink is elmaradtak az edzéseken nyújtottaktól. A játék többi elemében partiban tudtunk lenni a riválisokkal, amikor jó volt a bejátszás vagy egy erős nyitást tudtunk hozni, nem volt probléma. Ezen kell dolgozni, hogy ne csak momentumaink legyenek az erősebb ellenfelekkel szemben. Végül a nyolcadik helyen zártunk négy győzelemmel, az ötödik Waldviertelnek öt sikere volt, és érdekesség, hogy őket legyőztük, ahogy a szintén előttünk álló Nitrát és Kastelát is. Viszont túl sokba került a Kranj és a Myava elleni vereségek. Sikerült előrelépni a tavalyi idényhez képest, csak egy kis hiányérzet maradhatott bennünk.

A hazain győzelem

A VRCK-nak tehát innentől kezdve már csak a két hazai sorozatra, a bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálnia. Előbbiben, a 3. forduló keretében elhalasztott összecsapáson a Pénzügyőr vendégei lesznek az észak-borsodiak.

– Itthon sima győzelmet arattunk, bár akkor a PSE még csak kereste önmagát – mondta Daniel Oravec. – Azóta sikerült összekapnia magát, sokkal stabilabban és veszélyesebben játszik, igaz a korábbi válogatott Bagics Balázs távozása nem könnyítette meg Weczera Csaba kollégám dolgát. Kedden a Kecskemét ellen játszottak idegenben MK-meccset, ahol négy szoros szettben kaptak ki. Jól tudjuk, mire kell odafigyelni ellenük. Közhelynek hangzik, de ez az igazság: ha nyitásban és fogadásban agresszívak, illetve pontosak vagyunk, meglehet az újabb győzelem. Hétfőn pihentünk, kedden is könnyebb edzésünk volt, de szerdától újra teljes erőbedobással készülünk a bajnoki és MK-mérkőzésekre.

ÉM-MI, TM


A Magyar Kupáról

Az egyik ágon:

Elődöntő, 1. mérkőzés: HÉP-Kecskemét – Pénzügyőr SE 3:1 (22, 24, -20, 23)

A visszavágót február 14-én, 20 órától rendezik Budapesten.

A másik ágon:

Elődöntő, 1. mérkőzés (február 14., szerda, 18.30): Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika

Elődöntő, 2. mérkőzés (február 22., csütörtök, 18.00): Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár)

A döntőt márciusban rendezik.