Vegyész RC: Többfrontos terhelés előtt

Akt.:
Augusztus 8-án kezdi a felkészülést a VRCK
Augusztus 8-án kezdi a felkészülést a VRCK
Kazincbarcika – Már alakul a barcikai férfi röplabdacsapat kerete, programja, és a következő idény feladatai is ismertek.

A férfi röplabda NB I-ben tavaly ezüstérmet szerzett Vegyész RC Kazincbarcika együttesének a szakmai munkáját a következő szezonban is Toma Sándor irányítja majd. A vezetőedző munkájával – teljesen érthető módon – elégedett volt a klub vezetése, viszont a 2016/2017-es évadban azonban jóval nagyobb terhelés vár a sárga-kék együttesre. Míg tavaly csupán a hazai bajnokságra és a Magyar Kupára kellett figyelniük, addig ősztől már a Challenge Kupában és a tornarendszerű, Közép-európai sorozatban, a MEVZA Kupában is érdekelt lesz a barcikai együttes.

– Hazai környezetben kezdjük meg a felkészülést augusztus 8-án – árulta el érdeklődésünkre Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője. – Itthon hangolódunk az előttünk álló feladatokra, és az biztos, hogy a tavalyinál jóval sűrűbb program vár ránk. Ráadásul költözés előtt állunk, hiszen a jövőben a szeptemberre elkészülő Don Bosco csarnokban játsszuk majd a mérkőzéseinket, és természetesen edzéseket is tartunk az új teremben. A röplabdában nagyon lényeges a terem és tér nagysága, amihez nekünk is alkalmazkodni kell. Az Irinyiben nagyon szűkösen voltunk, ami talán hazai pályán némi előnyt jelentett, idegenben viszont legalább akkora hátrányt.

Tárgyalás alatt

A VRCK keretében lesz ugyan változás, de nagy jövés-menésre nem kell számítani. Kárpáti László, a klub ügyvezetője a csapat kialakításával kapcsolatban elmondta: feladót, fogadót és szélső ütőt keresnek – közel állnak a megegyezéshez –, és azon dolgoznak, hogy a csapat egyik legjobbjának számító Szabó Dávidot megtartsák. Biztosra vehető, hogy a liberó Bene Róbert máshol folytatja a pályafutását, rajta kívül maximum egy-két távozó lehet.

– Jóval feszesebb lesz a programunk, mint tavaly, előfordulhat, hogy egy héten akár három mérkőzésünk is lesz – folytatta Toma Sándor. – Már ismert a magyar bajnokság sorsolása is: szeptember 25-én indul útjára a labda, és a korosztályos magyar válogatott Eb-szereplése miatt áprilisban már be is kell fejezni az idényt. A Vegyész RC tíz esztendő után térhet vissza a nemzetközi porondra, ehhez pedig igyekszünk a lehető legjobban felnőni. A Közép-európai sorozat, a MEVZA Kupa tornarendszerű lesz, tehát egy adott helyszínen három nap alatt több találkozó is vár ránk. Nekem annyira nem jelent újdonságot mindez, hiszen a miskolci lányokkal volt hasonló terhelés, a barcikai fiúknál viszont alkalmazkodni kell mindehhez. Számunkra ez az egyetlen út afelé, hogy hosszú távon méltó ellenfelei legyünk a hazai szinten kimagasló Kaposvárnak.

– Marosréti Ervin –